L’Ajuntament corregirà l’asimetria de les voreres de Puig del Ravell i li donarà tractament de bulevard

2919
Carrer Puig del Ravell
Carrer Puig del Ravell

Les obres de reurbanització i millora de la via pública del carrer Puig del Ravell començaran durant aquest mes de febrer. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es va reunir amb els veïns per explicar el projecte i rebre les seves aportacions. Les actuacions inclouen la renovació de la xarxa d’enllumenat, arbrat i paviment i volen resoldre els problemes de mobilitat, creant un espai públic de qualitat i accessible.

Fonollosa ha destacat la importància d’aquestes obres en una de les vies principals de Martorell, que tindrà tractament de bulevard. En aquest sentit, ha explicat que l’objectiu és “corregir un error històric” de planificació urbanística: “Quan es fa el carrer, a finals dels anys 80 i principis dels 90, aquest formava part dels plans parcials de Les Bòbiles i del de Torrent de Llops, i com a conseqüència es produeix una asimetria a les voreres: una és mes estreta que l’altra”, ha explicat l’alcalde.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Per això, es procedirà a l’ampliació de la vorera sud del carrer, que passarà dels 3’5 metres actuals a 5’5 metres per tal de crear una secció simètrica i equidistant del vial i millorar la mobilitat. Per resoldre disfuncions de mobilitat detectades, es canviarà l’ample de secció viària i es millorarà la visibilitat en encreuaments d’itineraris peatonals.

Implantació d’enllumenat LED als barris

Pel que fa a l’enllumenat, es canviaran els fanals actuals i s’instal·laran uns fanals dobles nous amb tecnologia LED, aconseguint millorar la il·luminació tant del vial com de les voreres i reduir el consum elèctric. “És un dels primers carrers que farem però el nostre objectiu és que a tot Torrent de Llops i a tot el barri de Les Bòbiles es canviï l’enllumenat per aquest tipus de llum LED ja que és una urbanització feta fa més de 25 anys i hi ha uns fanals més propis de carretera que no pas de vial urbà”, ha exposat Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’arbrat també serà renovat i es col·locaran arbres de tipus sòfora, una acàcia menys agressiva amb el paviment i que permetrà millorar la visibilitat dels vehicles que circulin pel carrer.  L’obra s’executarà per trams per tal d’afectar el menys possible el dia a dia dels veïns, de manera que no començaran les actuacions en la nova zona fins que no s’hagin conclòs les primeres.