L’Ajuntament de Martorell comença aquesta setmana les obres de millora del barri del Pla

1620

L’Ajuntament ha començat aquesta setmana les obres de renovació i millora del barri del Pla, que inclouran, entre d’altres accions, l’ampliació de les voreres i la plantació de fins a 140 nous arbres. L’equip de govern que encapçala l’alcalde Xavier Fonollosa insisteix en la idea que una via pública endreçada i amable contribueix a la qualitat de vida, la cohesió social i la bona convivència.

Concretament, i tal i com s’ha consensuat amb els representants de l’associació de veïns, al barri del Pla s’actuarà en 14 vies on s’ampliaran les voreres per a comoditat i seguretat dels vianants; es renovarà i reubicarà el mobiliari urbà, i s’hi plantaran fins a 140 magnòlies, arbre ornamental que no perd mai el seu fullatge.

“Perquè és als carrers i a les places on es teixeixen els vincles més forts i per aquest motiu estem actuant activament en diversos barris de Martorell”, ha explicat l’alcalde.

Està previst que aquests treballs al barri del Pla estiguin enllestits al juliol. Més endavant, aquestes actuacions es complementaran amb la reforma integral de la carretera de Piera i el carrer de Sant Antoni Maria Claret, que necessiten actuacions específiques.

La millora constant dels barris
El passat mes de febrer han quedat enllestides les actuacions de reforma de la rambla de les Bòbiles, mentre que les millores a l’entorn de plaça Germanes Maestre, a la Vila, i a l’avinguda Montserrat continuen el seu curs. A les Bòbiles, s’hi han reurbanitzat cruïlles, ampliat voreres, millorat l’accessibilitat i renovat paviment i enllumenat. A la Vila, s’hi ha renovat l’arbrat i l’espai de lleure infantil de Germanes Maestre i s’han convertit els carrers Revall i Pere Puig en vies de prioritat invertida, en el marc de les actuacions del projecte de Llei de Barris.

Al febrer, també s’han començat les obres de millora de la plaça de Santa Maria, al barri de Can Cases, on es renovarà el paviment i el mobiliari i s’ampliarà la zona verda actual.