L’Ajuntament de Martorell entra a formar part de l’executiva de l’associació Àmbit B30

347

El plenari de l’Associació Àmbit B30 ha aprovat, aquest matí, el nomenament de l’alcalde Xavier Fonollosa com a secretari de l’executiva de govern de l’associació, a més, de la resta d’integrants dels òrgans de govern. L’alcalde destaca el paper que tindrà Martorell en la presa de decisions d’allò que envolta l’entorn d’actuació entre les comarques del Vallès i el Baix Llobregat.

Àmbit B30 és la voluntat de vint-i-tres ajuntaments que, atenent les potencialitats del territori i la voluntat de promoure el seu desenvolupament, defineixen una estratègia de col·laboració entre empreses, centres de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals i governs per potenciar la zona industrial i tecnològica que comprèn tot aquest l’eix i posicionar-la com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i, amb vocació de ser-ho, del Sud d’Europa.

Aquesta associació agrupa un territori d’aproximadament 50 quilòmetres, amb una superfície de 485 km2, una població de 1.018.166 habitants, 30.173 empreses i una ocupació total de 387.478 persones.

Martorell, en la presa de decisions

L’alcalde Fonollosa ha assegurat que “Àmbit B30 és molt potent perquè agrupa una zona molt potent de generació d’activitat econòmica, de recerca i de coneixement. Tindrem un paper important dins l’executiva i a Martorell ens situa en un àmbit privilegiat a l’hora de prendre decisions en temes tant estratègics en infraestructures que han d’unir les comarques del Vallès i el Baix Llobregat”.

Martorell està situat en un dels extrems de l’Àmbit B30. Tot i això, Fonollosa considera que “la confluència de l’autovia A2 i l’autopista AP7 amb la B-30 situa Martorell en un punt de connexió estratègic per a la generació econòmica”.

Identificar oportunitats

En la sessió plenària d’Àmbit B30 s’ha passat balanç de les accions fetes durant l’any passat i s’ha presentat el pla d’actuació de 2016. Segons l’informe “un dels objectius és identificar les oportunitats de futur per a l’Àmbit B30 que contribueixin a la reactivació econòmica i la creació d’ocupació”.

En aquest sentit, l’alcalde Fonollosa ha assegurat que “hi ha moltes empreses de pes del nostre entorn que necessiten tenir un intercanvi, punts de trobada on es desenvolupin els processos industrials, on es millorin les infraestructures. Ens cal un desenvolupament econòmic lligat al coneixement i a la recerca que es tradueixi en generació d’ocupació de qualitat”.

Entre els projectes previstos destaquen la implantació d’una HUB que permeti arribar la fibra òptica a les empreses situades a polígons industrials, d’un núvol amb l’objectiu deposar a l’abast dels ajuntaments la possibilitat de ubicar els equipaments informàtics i els bancs de dades locals i la seva gestió en un centre extern o la creació d’un node d’excel·lència en producció avançada que tingui la capacitat de fabricar productes d’alta mitjançant biosensors.