L’Ajuntament de Martorell és membre del consell directiu de la Xarxa d’Allotjaments Empresarials de Catalunya

470
XAEC
XAEC

La Xarxa d’Allotjaments Empresarials de Catalunya (XAEC) s’ha constituït al Centre de Serveis per a les Empreses i l’Emprenedoria de Can Gavarra de Polinyà (El Vallès Occidental). Inicialment està integrada per 14 institucions catalanes que gestionen vivers d’empresa, entre elles l’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa. Es tracta de la primera entitat d’aquest tipus que es crea a Catalunya per tal d’unir esforços davant les administracions superiors. L’Ajuntament de Martorell en forma part del consell directiu.

La XAEC és la unió d’ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres entitats d’arreu de Catalunya que gestionen espais d’allotjament empresarial i de serveis a l’emprenedoria, la innovació i d’assessorament en la planificació i creació d’empreses. El seu objectiu principal és el de millorar la coordinació interadministrativa i treballar de manera conjunta per tal de compartir iniciatives i experiències.

A més, suposa la constitució d’un únic interlocutor davant l’Administració i, per tant, la unió de forces dels seus membres a l’hora de cercar noves fonts de finançament, contractar formació o proposar nous serveis o canvis en el funcionament dels programes destinats a emprenedors i empreses. Els allotjaments empresarials a Catalunya disposen d’aproximadament 700 despatxos i una trentena de coworkings o espais de treball compartits, i actualment donen servei a més de 300 empreses del territori.

Les entitats adherides fins al moment són els ajuntaments de Bell-lloc d’Urgell, Cambrils, Castellar del Vallès, Forallac, Gandesa, Martorell, Polinyà i Torrefarrera. També en forma part la Fundació CEEI Lleida, el Consell Comarcal de la Selva, l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i Roca Umbert, fàbrica de les arts, S.L. de Granollers.