L’Ajuntament de Martorell habilita l’accés gratuït a la piscina municipal per l’onada de calor

5349
Piscina d'estiu
Piscina d'estiu

L’Ajuntament de Martorell habilitarà l’accés gratuït a la Piscina Municipal d’Estiu del Centre Integral d’Esport i Salut, des de demà dijous i fins al diumenge, dies en què es preveu que l’onada de calor afecti a Martorell de manera més intensa. Es tracta d’una mesura de caràcter excepcional que ha dictat l’alcalde Xavier Fonollosa per combatre aquest episodi de temperatures extremes, després d’activar-se a tot Catalunya l’Alerta per Onada de Calor del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT.

L’accés a la Piscina Municipal d’Estiu, situada al carrer Gelida, serà gratuït per a tots els veïns i veïnes de Martorell en l’horari habitual de la piscina, de 10.00 a 20. 00h, i fins a completar l’aforament màxim de la instal·lació municipal, des del dijous fins al diumenge. En cas que es completi l’aforament, es deixarà entrar a mesura que la instal·lació es vagi buidant.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir de dijous i especialment divendres augmenta la probabilitat de superar les temperatures màximes pràcticament a qualsevol punt del territori, especialment a l’interior, on el reescalfament serà més notable per la manca de vent.

Amb la posada en marxa del Pla de Protecció Civil contra l’onada de calor, l’Ajuntament de Martorell ha activat els recursos municipals per intensificar el suport i el seguiment dels col·lectius més vulnerables, com ara les persones amb malalties cròniques, persones amb situació de dependència i infància.

Consells contra l’onada de calor

Així mateix, es recomana hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina. Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant. Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat. 

Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra. Podeu seguir més consells a xarxes socials (@emergenciescat a twitter amb l’etiqueta #onadadecalor).