L’Ajuntament de Martorell i el Consell Comarcal contracten persones a l’atur dins el programa ‘Enfeina’t’

1477
Programa 'Enfeina't'
Programa 'Enfeina't'

L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat enceten el nou programa ‘Enfeina’t’ que permet la contractació de quatre persones en situació d’atur a Martorell. Aquest és un projecte que facilita la pràctica laboral i l’adquisició d’experiència de persones en situació d’atur, mitjançant la seva contractació laboral.

El programa s’adreça a persones aturades de llarga durada, inscrites a les oficines de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i que portin un mínim de 12 mesos inscrites, continuats o no, dins d’un període de 18 mesos.

A través de les contractacions realitzades, a Martorell es portarà a terme un projecte comarcal de suport administratiu i atenció directa al públic, i un projecte comarcal d’assessorament i sensibilització en accions cíviques i mediambientals, durant un període de sis mesos. En concret, les persones beneficiàries del programa ‘Enfeina’t’ a la nostra població són 2 agents cívics/ques pel Departament de Territori i Sostenibilitat i 2 auxiliars administratives que donaran suport al Departament de Promoció Econòmica i al Departament de Cultura de l’Ajuntament de Martorell. A més de l’adquisició de l’experiència laboral, també tindran un acompanyament tècnic que els facilitarà instruments per assolir la seva inserció laboral.

El Consell Comarcal del Baix Llobregat ha rebut una subvenció total per a la realització del projecte de 543.443,96 euros amb els quals pot contractar un total de 19 persones, 4 de les quals de Martorell. La resta de persones contractades pel Consell Comarcal estan empadronades en algun dels municipis següents: Abrera, Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, Esparreguera, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Esteve Sesrovires, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat o Vallirana.

Aquestes contractacions laborals tindran una durada de 6, 9 o 12 mesos en funció del servei a desenvolupar, en el cas dels quatre contractes de Martorell amb una durada de 6 mesos. I les persones contractades tindran una persona tècnica de referència que tindrà com a missió assolir una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial durant la contractació laboral per al posterior retorn al mercat laboral.

El projecte ‘Enfeina’t’ està promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i està finançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a càrrec de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.

www.moliempresa.cat