L’Ajuntament de Martorell i Inovyn garanteixen la temporada d’arts escèniques professionals

615

La temporada d’arts escèniques professionals de Martorell tindrà continuïtat després de signar-se, aquest matí, la renovació del conveni de col·laboració entre el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), l’empresa Inovyn i El Foment de Cultura. El conveni de col·laboració l’han signat l’alcalde de Martorell i president del PMSAPM, Xavier Fonollosa; el director de l’empresa Inovyn, Basilio García-Peñuela i el president del Foment de Cultura, Pere Miró.

La temporada d’arts escèniques professionals de Martorell és una oferta estable d’espectacles de qualitat atractiva i variada de teatre, música i dansa amb l’objectiu de captar nous públics. El regidor de Cultura, Sergi Corral, explica que “donar suport al teatre és una prioritat des del Patronat i l’Ajuntament. El Foment és una entitat de més de 75 anys i els donem suport per mantenir aquesta oferta i treballem plegats per garantir una programació de teatre estable a Martorell”.

La temporada consta d’un mínim de tres espectacles teatrals. El primer espectacle va tenir lloc el maig passat amb Mrs. Brownie. El 16 d’octubre vinent s’escenificarà Rhum i el 20 de novembre, Clochard.

Més activitats al voltant del teatre

Amb l’objectiu de fidelitzar públics, El Foment Parroquial va iniciar una campanya de socis per apropar l’oferta teatral de Martorell i s’hi ha sumat 262 persones. El president del Foment, Pere Miró, considera que “la contribuició de l’Ajuntament i Inovyn és imprescindible per garantir l’oferta del teatre a Martorell però cal arribar a més públics perquè hi hagi més assistents als espectacles programats”.

Aquest any la programació s’ha ampliat amb la proposta d’Escenaris Secrets, un seguit d’espectacles de petit format en diferents espais de Martorell lluny de l’escenari convencional. Aquesta activitat es va estrenar l’abril passat amb l’actuació de Joan Rovira i dels espectacles L’emú i Que algú apagui el llum. Escenaris Secrets compta amb el suport de DO Penedès, que ofereix la possibilitat als assistents de degustar cava. La darrera activitat és un concurs que promou el BBVA amb l’oportunitat de veure una obra de teatre professional en un dels teatres de Catalunya.

El director de l’empresa Inovyin, Basilio García-Peñuela, assegura que “un cop més, Inovyn contribueix en el desenvolupament de la cultura a Martorell. Mantenim viu el nostre lema de bon veí industrial estant al costat de l’administració, les entitats i l’activitat del municipi”. La subvenció per a la temporada d’arts escèniques i professionals de Martorell serà de 14.250 €. El PMSAPM n’aportarà 10.000 € mentre que l’empresa Inovyn, 4.250 €.