L’Ajuntament de Martorell s’adhereix al programa ‘Digiemprèn’ per oferir formació en línia al comerç

709

L’Ajuntament de Martorell continua donant suport al comerç i serveis locals oferint un recurs formatiu més i facilitant l’accés a aquells establiments interessats a conèixer el funcionament del comerç en línia. Per aquest motiu, s’adhereix al programa ‘Digiemprèn’ de la Diputació de Barcelona, que posa a l’abast dels comerciants recursos formatius per iniciar una experiència de venda electrònica.

El web ‘Digiemprèn’ és una eina de formació inclusiva gratuïta, on els comerciants podran participar, independentment del lloc i el moment on es trobin, en un espai de diàleg permanent entre els mateixos i l’equip docent. En concret, posa a disposició dels usuaris i usuàries una dotzena de cursos gratuïts i vídeoguies per aprofundir en el coneixement de l’e-commerce.

‘Digiemprèn’ és un programa que permet als comerços estar al dia dels temes relacionats amb el comerç en línia. Ofereix un aprenentatge adaptat a la realitat de cada establiment a través de l’accés a diferents línies formatives, ha expressat la regidora de Promoció Econòmica i Comerç, Rosa Cadenas.

Rosa Cadenas, regidora Promoció Econòmica i Comerç

La formació té una durada de tres setmanes i els establiments tindran a la seva disposició: material que podran descarregar de la plataforma digital, vídeos tutorials i exercicis voluntaris, per qui vulgui aprofundir en la matèria. També podran accedir a les guies audiovisuals que la Diputació de Barcelona ha editat amb consells sobre el dia a dia d’un negoci en línia.

L’accés i assistència als cursos és gratuïta. Se’n podran beneficiar, totes aquelles persones que disposin d’un comerç o servei físic a la província de Barcelona i els creadors o artesans de la província de Barcelona.

L’oferta de cursos

El portal disposa d’una oferta formativa sobre la logística del comerç online, la comunicació i l’ús de les xarxes socials, la imatge de marca i el producte, la identitat digital i el lloc web del negoci, entre d’altres. Els cursos tenen una durada de tres setmanes. Les persones participants podran obtenir un certificat després d’haver completat el curs.

Els cursos que s’ofereixen són: ‘Claus de la logística en el comerç en línia’; ‘Atenció a client, negocis online brillants’; ‘El mòbil, el teu nou aliat en la difusió en línia’; ‘Com fer el teu pla de màrqueting (online i offline)’; ‘Marketplaces, una bona opció?’; ‘Saps utilitzar Instagram?’; ‘Google loves you’; ‘Fes-te escoltar. Canals de comunicació per a petites empreses’; ‘Muntar una botiga pas a pas’; ‘Crea el teu perfil a Google Maps i posiciona’t en l’àmbit local’; ‘Què has de fer abans de vendre en línia’ i ‘Com aconseguir les teves pròpies fotos professionals’.

Material descarregable

El web també ofereix guies breus sobre comerç en línia. Són píndoles audiovisuals d’uns 10 minuts de durada que contenen informació essencial i consells sobre el dia a dia d’un negoci a Internet. Són vídeos tutorials amb material descarregable com exercicis voluntaris. També es disposa de fòrum d’usuaris i professor per intercanviar informació, plantejar i atendre dubtes.

Inscripcions per accedir a la formació

Les formacions poden realitzar-les els creadors i creadores, artesans i artesanes, comerços i serveis de la demarcació de Barcelona. Les persones interessades en realitzar qualsevol dels cursos hauran d’inscriure’s prèviament accedint al lloc web https://digiempren.diba.cat/. Per a quasevol dubte us podeu adreçar a digiemprem@diba.cat o al departament de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Martorell moliempresa@martorell.cat / comerc@martorell.cat.