L’Ajuntament de Martorell subvenciona dues empreses més per a contractar persones a l’atur

506

L’alcalde Xavier Fonollosa ha lliurat una subvenció econòmica a les empreses Esteban Costa SL i Garridos Asociados SCP, fruit d’una iniciativa del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament per a la contractació de persones en situació d’atur a Martorell. Ja són 7 les empreses que s’han acollit a aquests ajuts municipals per al foment de l’ocupació.

L’Ajuntament de Martorell a través del departament de Promoció Econòmica subvenciona a les empreses martorellenques que es decideixen a contractar persones residents al municipi que es troben en situación d’atur. El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, explica que “la prioritat és doble: fomentar l’ocupació i donar suport a les empreses i als treballadors en situació d’atur per regenerar la reactivació econòmica”.

Les persones que es contracten a través d’aquest pla han d’estar en situació d’atur, inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), constant-hi com a demandants actives de feina, i donades d’alta a la borsa de treball de l’Ajuntament.

7 empreses beneficiades

Aquest pla d’ajuts està adreçat a aquelles empreses, entitats sense ànim de lucre, empreses d’inserció o centres de treball, amb domini social a Martorell amb anterioritat a l’1 de gener de 2015 i amb una plantilla que no sigui superior a 150 persones treballadores.

Les dues darreres empreses que s’han acollit en aquest pla d’ajuts han estat Garridos Associados SCP i Esteban Costa SL. Amb aquestes dues ja són 7 les empreses -Hotel Manel, Parafarmàcia Les Bòbiles, Maser Services, Titus Land i Gestió Veïnal- que han complert amb els requisits i que han rebut una subvenció econòmica de l’Ajuntament. En l’acte de signatura de la subvenció hi han assistit la propietària de l’establiment FarmaRosa, de Garrido Associados SCP, Carme del Olmo i el representant de l’empresa Esteban Costa SL, Magí Costa.

L’ajuda econòmica a l’empresa Esteban Costa SL és de 1.718,75 euros per a la contractació d’una persona a temps parcial amb un contracte laboral d’una durada d’un any. Costa assegura que “amb els temps que córren que hi hagi ajuntaments que vetllen perquè els ciutadans trobin feina ha de ser un exemple per a la resta. La persona que hem contractat a mitja jornada és un jove que ha acabat els estudis de Formació Professional i és el pas previ a un contracte indefinit”.

L’empresa Garridos Asociados, SCP ha rebut una subvenció de 1.250 euros per a la contractació d’una persona a temps parcial durant un any. Del Olmo reconeix que “la subvenció feta per l’Ajuntament ens ha servit d’empenta per a contractar a una persona que ja teníem previst fer”. Els ajuts estan determinats per uns requisits avaluats des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.