L’Ajuntament demanarà a la Generalitat mantenir l’Oficina Liquidadora de Martorell

915

L’Ajuntament de Martorell traslladarà a la Generalitat de Catalunya el desig que es mantingui oberta a la població en el futur l’Oficina Liquidadora de Districte Hipotecari, que ofereix als ciutadans funcions de gestió, liquidació i recaptació de diversos impostos. Ho farà a través d’un text presentat al ple de dilluns passat per CDC i ERC i aprovat per unanimitat, que posa de relleu el “bon servei, de proximitat i descentralitzat que ofereixen els professionals d’aquestes oficines”. La voluntat del govern català d’augmentar competències d’hisenda a través de l’Agència Tributària de Catalunya podria provocar canvis importants en el funcionament i distribució d’aquestes oficines i dels seus professionals.

Catalunya disposa de 53 Oficines de Liquidació de Districte Hipotecari en les que hi treballen prop de 300 professionals, i que es troben repartides per tot el territori. Una d’elles és a Martorell, al passatge de la Verge del Tiscar, al barri de Torrent de Llops, i hi treballen 5 persones. Aquestes oficines exerceixen funcions de gestió, liquidació i recaptació des de fa molts anys en l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentals, i de l’impost sobre successions i donacions. La voluntat del govern de la Generalitat d’augmentar competències i reforçar l’Agència Tributària podria comportar, segons s’apuntava en el text de la moció, a “una liquidació de tots els impostos cedits per l’estat l’any vinent, entre els quals els que realitzen les Oficines Liquidadores de Districte Hipotecari”.

Per aquest motiu, el regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Martorell, Josep Casasayas, planteja dos grans objectius: “que aquesta oficina que tenim a Martorell no marxi, perquè considerem que els serveis que ofereix són interessants i beneficiosos per a la població, i que no es vegin disminuïts els drets dels seus treballadors, que fa molts anys que fan la seva feina amb eficiència i proximitat, ni el nivell de servei que donen a la ciutadania”.

El text va ser aprovat amb el suport dels altres quatre grups municipals: PSC, Movem Martorell, PP i Som Martorell. A partir d’ara, es traslladarà aquest posicionament a la presidència i vicepresidència de la Generalitat i a la presidència del Parlament.