L’Ajuntament destinarà 2,4 milions d’euros a millorar carrers, places i serveis a les persones

356

L’Ajuntament de Martorell va aprovar aquest dilluns en el Ple Municipal la injecció de 2.406.997,46 euros per a la realització d’obres a la via pública, a escoles i a edificis i als serveis a les persones i entitats. El regidor d’Hisenda Josep Casasayas va explicar que aquests diners procedeixen d’estalvis generats pel consistori en els pressupostos dels darrers anys. En la sessió es van aprovar també una moció en favor de la millora de la qualitat de vida de les persones celíaques i una per a la millora de la seguretat vial.

La partida econòmica de 2.406.997,46 euros sorgeix, com explica el regidor d’Hisenda i Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, “del nostre romanent de tresoreria, és a dir, diners que hem estalviat els darrers anys i que, un cop conegudes les necessitats al municipi, els apliquem en benefici de tots”. Casasayas afegeix que “gestionem de manera molt rigorosa els diners, però tenim clar que els hem de revertir en la gent, en les entitats i en el poble enlloc de tenir-los a la caixa”.

D’aquesta xifra hi ha una primera partida destinada a l’Ajuntament, de 1.561.078 euros, que s’invertirà, dins la Llei de Barris, en la reurbanització de la plaça de les Germanes Maestre i dels carrers Revall i Pere Puig (270.078,04 euros). També en la reforma i millora de les escoles municipals (240.000), la millora de la via pública al barri d’El Pla dins el programa d’arranjament dels carrers (901.000), i en la remodelació interior i exterior de l’edifici d’El Círcol (150.000).

Pel que fa a la partida de 845.919,42 euros del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, aquesta es destinarà a un conjunt de 66 accions. Entre elles, hi destaquen pel regidor “el Pla Educatiu Entorn, per lluitar contra el fracàs escolar o el projecte amb la Fundació Cruyff de construcció d’un camp de futbol de lliure ús i de promoció de l’esport entre els escolars”, entre moltes d’altres.

S’aproven les dues partides
Les partides, desglossades a l’Ajuntament i al Patronat, es van votar per separat. La destinada a l’Ajuntament es va aprovar amb 13 vots (12 de l’equip de govern i el PP) i l’abstenció dels 8 del PSC i Movem. La referent al Patronat va tirar endavant amb 12 vots de govern, l’abstenció del PP i PSC i el vot contrari de Movem. La portaveu de Som Martorell, Raquel Pérez, no va ser present a la sessió plenària.

En el debat, el portaveu del PSC Lluís Tomás va expressar “no tenir cap objecció a les obres a La Vila, però sí envers la resta d’actuacions, dels quals no hem vist encara cap projecte en exposició pública. Referent al Patronat, en algunes hi estaríem d’acord si les poguessim votar per separat i es gastessin de manera íntegra”. De la seva banda, el portaveu de Movem Martorell, José Simón, va dir que “aquestes modificacions de crèdit no han sigut consultades amb nosaltres, no hi hem tingut ni veu ni vot. No han fet cap procés de participació ciutadana” i va criticar “una mala gestió per part del Patronat”.

El regidor popular Francesc Arpal va considerar “adient” la modificació referent a l’Ajuntament, però va criticar respecte a la del PMSAPM que “fa pensar que la variació sigui de més d’un 50% de les partides pressupostades. Això demostra que s’ha fet curt en totes aquestes partides”.

Suport a les persones celíaques i a la seguretat vial
A la sessió es va aprovar per unanimitat una moció sobre l’adopció de mesures per a millorar la qualitat de vida de les persones celíaques: el suport a malalts, familiars associacions i agents, el desenvolupament d’activitats per a la divulgació de la malaltia i activitats de conscienciació. El punt vol desenvolupar, entre d’altres aspectes, un treball conjunt amb la restauració i la gastronomia locals per incloure a les cartes aliments sense gluten, i promoure xerrades, conferències i jornades divulgatives als centres escolars.

Per altra banda, el PSC va presentar una moció per garantir la seguretat dels vianants. L’equip de govern va fer una esmena a la totalitat respecte aquest text i que incloïa l’assoliment de l’objectiu ‘zero accidents’, el fet de continuar treballant a les escoles, seguir amb les millores a la via pública i amb la coordinació entre els diversos cossos policials. L’esmena a la totalitat va ser aprovada amb els vots del govern, mentre que PSC i Movem Martorell hi van votar en contra i el PP es va abstenir. El PSC va retirar la seva moció.