L’Ajuntament destinarà 4 milions d’euros a millorar escoles, edificis, equipaments esportius i via pública

2067

L’Ajuntament de Martorell destinarà, fins a finals d’any, una partida de 4 milions d’euros a fer obres de millores en escoles, instal·lacions esportives i edificis municipals i a la via pública. Els diners sorgeixen de l’estalvi que es va generar en el pressupost municipal de l’any passat. El Ple Municipal d’ahir va aprovar la mesura i el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament, Josep Casasayas, va destacar la prioritat d’invertir els diners estalviats en el bé comú i en obres consensuades amb ciutadania, entitats i associacions.

Una part important d’aquesta partida estalviada dels pressupostos de 2017 es destinarà al Programa d’Inversions i Actuacions a la Via Pública (PRIAVP), per a executar obres a carrers i places de Martorell. El regidor destacava les dues principals accions. Per una banda, “la reurbanització de la plaça de Pompeu Fabra, la darrera que precisava d’intervenció al barri de Buenos Aires”. Per l’altra, “la urbanització de nous aparcaments per als usuaris de Pomfusa, en l’espai situat entre l’edifici de serveis funeraris i l’aparcament del riu, sota el pont d’Anoia”.

Pel que fa a les obres i millores a les instal·lacions esportivesentre d’altres accions, s’intervindrà a les Instal·lacions Esportives Municipals, on es faran vestidors nous i s’arranjarà l’entorn de la pista; al Complex Esportiu La Vila es construirà un nou gimnàs per als nens i nenes practicants de la gimnàstica artística i al Complex Esportiu Torrent de Llops es renovarà la pista d’atletisme. També s’invertirà en obres i millores en edificis municipals. El regidor Josep Casasayas va concretar que “les dues principals accions seran la rehabilitació de la façana d’El Círcol i a dotar d’equipament el Centre Cultural”.

A banda, es faran reformes, adequacions i millores a les escoles municipals; a les llars d’infants; a l’Escola Oficial d’Idiomes i al Centre de Formació d’El Pontarró. A les escoles, explicava Casasayas, “es preveu la remodelació del pati d’Els Convents, actuacions a la cuina de l’Escola Vicente Aleixandre, una millora dels sistema d’aigua calenta a l’Escola Lola Anglada i millores a la Llar d’infants Pont d’Estels. Instal·larem ascensors en centres escolars que encara no en disposen i revisarem els sistemes de calefacció d’alguns centres”.

Josep Casasayas, regidor d'Hisenda

L’alcalde Xavier Fonollosa va afegir que la nova injecció de 4 milions d’euros “és un excedent que tenim fruit d’una molt bona gestió econòmica, diners que no hem gastat de l’anterior pressupost i que ara apliquem en aspectes que hem parlat amb entitats veïnals, Ampes i entitats esportives”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El punt es va aprovar al Ple Municipal d’aquest dilluns gràcies als 11 vots favorables de l’equip de govern. Hi va haver les abstencions de PSC, Som Martorell i PP, i els vots en contra de Movem Martorell.

El portaveu del PSC, Lluís Tomás, exposava que “és la vuitena modificació del romanent de tresoreria que fan en el que portem d’any. Segurament estaríem d’acord amb moltes de les partides que han proposat, però no hem tingut dades dels projectes, ni les obres, ni en quins carrers ni edificis s’actuarà”.

Lluís Tomàs, portaveu PSC

En la mateixa línia, el portaveu de Movem Martorell, José Simón, afegia que “fa una setmana hi va haver una comissió en la que vam demanar que ens ho detallessin, però no hem tingut resposta fins ara i, per tant, no podem votar a favor d’un àmbit en el que no hem tingut informació. Segurament podríem haver assolit acords, però no hem vist voluntat d’arribar-hi”.

José Simón, portaveu Movem Martorell

El portaveu de Som Martorell, Sergio Rodríguez, es va abstenir i va argumentar que “aquests dies no hem tingut disponible la informació que sí que ens han donat ara”.

Sergio Rodríguez, portaveu Som Martorell

En representació del Partit Popular, Vicente Casal va dir que “entenc que és diner que els ha sobrat i que es faci servir en inversions, però m’abstindré perquè no tinc les dades desglossades i no participem en la decisió de com es gastarà”, i va demanar que “usin aquests diners amb rigor”.

Vicente Casal, portaveu PP

Àngels Cardona, nova regidora de Movem Martorell

La sessió plenària d’aquest dilluns es va iniciar amb la presa de possessió com a nova regidora d’Àngels Cardona Quintana, de la formació Movem Martorell, en substitució de Ricard Sánchez.

Àngels Cardona, regidora Movem Martorell

Pel que fa al capítol de les mocions, el plenari va desestimar una moció presentada pel grup Movem Martorell per elaborar una ordenança municipal de protecció de l’arbrat. Tres mocions van ser retirades a darrera hora pels partits que les proposaven. Va ser el cas del text en defensa de l’escola pública presentat per Movem; la moció relativa al pressupost compromès pel Gobierno de España per al desenvolupament de les mesures previstes en el pacte d’estat contra la violència de gènere i sobre la universalització dels serveis sanitaris, i també la moció de lluita contra les llistes d’espera.