L’Ajuntament es congratula per la posada en marxa del Centre d’FP d’Automoció el 2020

541
Visita consellers El Homrani i Bargalló al Centre de Formació d'Automoció
Visita consellers El Homrani i Bargalló al Centre de Formació d'Automoció

El Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell és previst que entri en funcionament a partir del 2020, amb 1.500 alumnes diaris. Així ho han explicat aquest dilluns el conseller de Treball, Chakir El Homrani, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en una visita a les instal·lacions. L’alcalde Xavier Fonollosa s’ha mostrat satisfet amb l’anunci i ha recordat que “la pressió del consistori martorellenc” ha estat determinant per desencallar el projecte.

L’Ajuntament de Martorell va enviar un requeriment a la Generalitat el mes de febrer per reclamar el retorn dels terrenys on hi ha les instal·lacions del centre, si aquest no es posava en marxa. El 9 d’abril, la Generalitat va aprovar al Consell Executiu que el gestor del centre fos un “operador integral de formació”, a través d’una licitació pública. Aquest dilluns, els consellers El Homrani i Bargalló s’han compromès a que el centre estigui a ple rendiment l’any 2020, que des de fa anys funciona a rendiment molt més baix del previst per desacords amb l’administració.

L’alcalde Fonollosa ha dit que “des de l’Ajuntament no podem estar més que contents perquè, gràcies a la pressió unànime que hem exercit tots els grups polítics municipals del consistori, la Generalitat ha fet aquest pas endavant perquè el centre sigui una realitat i integri la formació continua, reglada i ocupacional”. Fonollosa ha remarcat “la unió de totes les forces polítiques municipals per assolir un acord plenari en un tema tan important per al futur dels nostres joves”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En la seva visita, el conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha destacat que el Centre d’FP d’Automoció “ha d’ajudar a la competitivitat al sector de l’automoció, un dels eixos industrials més importants del país” i “s’ha adaptat als nous reptes, com la indústria 4.0, els vehicles elèctrics i l’autoconducció”. El Homrani ha afirmat que ha de servir “per donar resposta a les demandes de les empreses amb personal qualificat i amb capacitat per requalificar-se”.

Chakir El Homrani, conseller de Treball

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha expressat la seva satisfacció perquè el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) hagi posat en marxa el procés de licitació per gestionar el centre. Està previst que els plecs es donin a conèixer en breu i que la gestió quedi adjudicada en uns dos mesos. Grans grups de l’automoció es trobarien entre els aspirants a gestionar l’escola.

Josep Bargalló, conseller d'Educació

Bargalló ha admès que ara el rendiment del centre és “baix”, però que “a partir d’ara fins al setembre del 2020 el nombre d’alumnes es començarà a incrementar gradualment”, ja que hi ha empreses d’automoció que tenen els seus propis centres i es traslladaran a Martorell, on en el mateix espai s’oferirà una FP reglada.

Bargalló ha indicat que, a llarg termini, el centre “tindrà problemes perquè hi haurà més demanda que la capacitat que té”. El conseller també ha comentat que el centre és l’exemple “més evident i potent” de la formació professional integral.