L’Ajuntament fa el primer pas per a construir un nou edifici dels jutjats a Can Carreras

1483
Ple Municipal setembre 2017
Ple Municipal setembre 2017

El ple municipal d’aquest dilluns al vespre va aprovar la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de Martorell per a reorganitzar una zona que des de les obres de l’AVE del 2003 havia estat alterada. Aquesta zona acollirà un nou edifici dels jutjats a Martorell, que se situarà al barri de Can Carreras, al costat de l’estació de Martorell Central. Aquesta iniciativa arrenca de l’acord a tres bandes -Ajuntament, Generalitat de Catalunya i FGC- que farà possible que es pugui edificar en aquesta zona. L’equip de govern considera que, davant l’actual situació de disgregació i l’estat dels jutjats a la població, el nou edifici és una necessitat i que esdevindrà beneficiós per als usuaris de Martorell i comarca.

La modificació d’aquesta zona permetrà la creació de la nova seu dels jutjats i promou l’adeqüació urbanístic de l’entorn de l’estació Martorell Central cap a usos d’oficines i d’administració. El regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge, Adolf Bargués, va definir-la com “una necessitat, ja que els actuals jutjats pateixen una situació de disgregació pendent de resoldre. Per això, vam aprofitar la visita a Martorell del conseller de Justícia fa un any i mig per plantejar-li la necessitat de disposar d’un edifici de qualitat per acollir els jutjats”.

Adolf Bargués, regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge de l'Ajuntament de Martorell

Pel regidor, l’espai escollit és “una zona de fàcil accés per a la gent, ben connectada i que fomentarà el transport públic, i situada en un barri antic de la població com és Can Carreras al que cal donar vida i centralitat”. Bargués va afegir que “l’acord no ha estat fàcil, perquè calia posar d’acord les tres institucions propietàries de terrenys, però s’ha fet en un temps rècord”.

Adolf Bargués, regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge de l'Ajuntament de Martorell

L’alcalde Xavier Fonollosa va afegir que “el nou edifici dels jutjats és una necessitat que fa dècades que Martorell demanava. Tots els agents jurídics estan encantats que es pugui fer, i avui fem un pas molt important per a beneficiar els ciutadans de Martorell i resta d’usuaris del Montserratí que tenen aquests jutjats com a referència. És una excel·lent notícia”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El punt es va aprovar amb els 12 vots favorables de l’equip de govern municipal i del PP i l’abstenció dels grups del PSC i Movem Martorell. En el debat, el portaveu socialista, Lluís Tomás, va dir que “estem d’acord en endreçar aquest espai, paralitzat fins ara, però volem que es treballi en el Pla General, vigent des del 2012”.

Lluís Tomás, portaveu i regidor del PSC

José Simón (Movem Martorell) també es va pronunciar en la mateixa línia: “fa molta falta aquesta actuació. Consultarem l’expedient i mirarem quines al·legacions podem fer. Però cal reactivar la revisió general del PGOU després de més de dos anys de legislatura i no pas fer-ne pedaços”.

José Simón, portaveu i regidor de Movem Martorell

Adolf Bargués va respondre que “ la planificació urbanística és de llarg recorregut, és de línees generals, però hem de poder donar resposta al que la gent demanda quan la realitat canvia”.

Francesc Arpal deixa el càrrec després de 22 anys de regidor

Francesc Josep Arpal
Francesc Josep Arpal

El regidor i portaveu popular Francesc Josep Arpal va anunciar durant el ple la seva renúncia al càrrec després de 22 anys consecutius a l’oposició. Arpal era el regidor de major antiguitat al consistori i ha format part de la corporació municipal en sis mandats, cinc d’ells representant el PP en solitari. En el comiat, va destacar que “cal donar el relleu a altres persones que tinguin noves idees i il·lusions”, va repassar els moments bons i dolents que ha viscut i es va referir a una experiència “molt enriquidora en la meva vida, feta en bona sintonia i amb cordialitat malgrat les discrepàncies polítiques”. Finalment, va agrair la tasca de la resta de regidors i als votants que li han fet confiança aquests anys. Vicente Casal, número 2 de la llista, prendrà el relleu com a portaveu i regidor fins a finals de la present legislatura. Representants de la resta de forces municipals van destacar sense excepció el bon tracte, educació, respecte, cordialitat i rigorositat del regidor sortint.

Francesc Josep Arpal, portaveu i regidor del Partit Popular

A la sessió també es va informar de la renúncia de la portaveu i regidora de Som Martorell, Raquel Pérez, que no va ser a la sessió per motius personals. Pérez havia accedit al càrrec el maig de 2015, quan la seva formació va aconseguir entrar al consistori amb un representant. Degut a les renúncies dels números 2, 3, 4 i 5 de la llista de Som Martorell, el proper portaveu de la formació a partir d’ara serà el número 6, Sergio Rodríguez.