L’Ajuntament farà una sessió informativa sobre els canvis en la fiscalitat de les entitats

401

La regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Martorell organitza una sessió informativa sobre els canvis en la fiscalitat de les entitats sense ànim de lucre, obligades a lliurar a l’Agència Tributària una declaració informativa d’operacions amb tercers superiors a 3.005,06 euros/any. La sessió tindrà lloc dijous 4 de febrer, al Centre de Servei a les Entitats, ubicat al Círcol (plaça de la Vila, 19), a les 19.00h.

Míriam Riera, regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, ha explicat que “des de l’1 de gener de 2015, les entitats sense ànim de lucre estan obligades a presentar a l’Agència Tributària una declaració informativa respecte els ingressos i despeses amb un sol client o proveïdor de més de 3.005,6 euros/any, el que es coneix com a Model 347, que serveix a l’Agència Tributària per a creuar dades i detectar possibles fraus”. És obligatori presentar-la i té sanció en cas de no fer-ho dins els terminis.

Les entitats obligades a oficialitzar aquest document informatiu són les que han fet compres a un mateix proveïdor, les que han venut a un mateix client productes o serveis, les que han rebut subvencions públiques o privades amb una mateixa administració o organització i les que han donat subvencions a una mateixa organització durant l’any 2015 i per un import superior a 3.005,6€.

La regidoria ha enviat una carta informativa a les entitats i els hi ha facilitat un full d’Excel on poden recollir la informació per tal de fer el tràmit. La xerrada anirà a càrrec de “tècnics especialistes en associacions de la Fundació Catalana de l’Esplai, perquè trobàvem que era important que qui impartís la sessió entengués el punt de vista de les entitats”, ha avançat Riera.