L’Ajuntament i Càritas signen desenvolupar el programa de suficiència alimentària

368

L’Ajuntament i Càritas Interparroquial han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’atendre les necessitats bàsiques d’urgència social dels martorellencs durant l’exercici 2015. El conveni, amb una dotació econòmica de 12.000 euros, l’han signat l’alcalde Salvador Esteve i el rector de la parròquia de Santa Maria, Manuel Roig.

L’actual situació econòmica i laboral té una incidència significativa en la població, afectant a persones i famílies que es troben en situació de vulnerabilitat i que s’adreçen als professionals dels serveis socials bàsics demanant ajuts en les seves necessitats. L’Ajuntament, a través del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAP) i Càritas Interparroquial, mantenen des de fa anys un conveni de col·laboració per dur a terme programes d’urgència social principalment en l’àmbit de la suficiència alimentària.

El primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, explica que “aquest conveni respon al Pla d’Ajut a les Famílies que hem impulsat des de l’Ajuntament per atendre a aquelles persones que pateixen insuficiència alimentària i que es gestiona a través de Càritas i Creu Roja”.

Càritas, gestió dels aliments

Càritas Interparroquial és una entitat sense afany de lucre, formada per voluntaris, que acull a les persones necessitades, acompanyant-les afavorint la seva promoció i el reconeixement de les seves potencialitats. Mossèn Manuel Roig explica que “aquest conveni és un signe de normalitat entre dues institucions diferents que tenim objectius comuns: atendre a la gent que més ho necessita”.

Aquest conveni fa que Càritas Interparroquial de Martorell gestionarà la distribució de lots d’aliments de productes bàsics provinents del banc d’aliments a les persones derivades pels serveis socials municipals aplicant els procediments establerts. Càritas participa a la taula de coordinació que promou el PMSAP.

En l’acte de signatura del conveni hi han assistit, també, la regidora d’Ensenyament, Salut i Serveis Socials de l’Ajuntament, Mercè Morera, i el president de Câritas Interparroquial a Martorell, Pere Miró.