L’Ajuntament i Creu Roja Baix Llobregat Nord refermen el seu compromís social a Martorell

371

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha rebut aquest migdia la visita del president de Creu Roja Baix Llobregat Nord, Santiago Sánchez per refermar el compromís de l’Ajuntament de seguir col·laborant directament amb els projectes que desenvolupa l’entitat a través de Serveis Socials Bàsics del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

Un dels projectes més ambiciosos a Martorell en els darrers anys ha estat la posada en marxa del programa de suficiència alimentària que desenvolupen Creu Roja Baix Llobregat Nord i Càritas Interparroquial. En aquest sentit, l’alcalde Xavier Fonollosa explica que “Creu Roja Baix Llobregat és una entitat amb un seguit de projectes amb qui col·laborem directament i que tenen una funció social cabdal en el nostre municipi”.

Atendre als més necessitats

Aquest any 2015 l’Ajuntament i Creu Roja Baix Llobregat van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’atendre les necessitats bàsiques d’urgència social dels martorellencs. Així, el president de l’entitat, Santiago Sánchez assenyala que “tenim molts projectes adreçats a la gent gran, de Centre de dia o als escolars per afavorir a aquelles persones que pateixen més perquè puguin viure dignament”.

En la trobada, les dues parts també han posat de manifest la necessitat d’elaborar un protocol de treball en cas que Martorell acabi acollint refugiats víctimes dels conflictes armats a la Mediterrània. Martorell es va adherir com a ciutat acollidora amb l’aprovació d’una moció en sessió plenària de l’Ajuntament.

Creu Roja a Martorell es va posar en marxa l’any 1939 i l’any passat van celebrar el 75è aniversari. Va ser una decisió presa en un ple del mes de setembre de fa 75 anys. La causa fonamental per a l’impuls d’aquest servei sanitari va ser donar resposta a les necessitats d’atenció a la població un cop va acabar la Guerra Civil.