L’Ajuntament i la ciutadania condemnen la violència vers les dones i recorden que és cosa de tots

695
Dia elimnació violència vers les dones
Dia elimnació violència vers les dones

Una cinquantena de persones han estat presents a la lectura del manifest institucional amb motiu del Dia per l’eliminació de la violència vers les dones, que se celebra demà 25 de novembre. La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, ha estat l’encarregada de llegir el text consensuat entre la Generalitat de Catalunya, les diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques. El manifest ha posat èmfasi en la idea que la violència masclista és un problema que afecta a tothom.

L’escrit ha anat dirigit a totes aquelles persones i organismes que d’alguna manera maltracten, sotmeten i amenacen a les dones, així com també a aquells que es converteixen en còmplices i part del problema amb el seu silenci quan coneixen o es troben davants d’accions violentes envers dones. A través del manifest s’ha demanat impunitat als professionals de la judicatura, l’advocacia i els cossos policials, rigor als periodistes i professionals de la informació en el llenguatge i tractament dels fets masclistes i s’ha assenyalat directament a abusadors violadors, maltractadors i assetjadors.

Manifest Dia eliminació violència vers les dones

L’acte, al qual hi ha assistits l’alcalde Xavier Fonollosa i una representació de regidors de l’Ajuntament de Martorell, ha finalitzat amb la interpretació de guitarra de la peça Rendez-Vous, de Joep Wanders càrrec de Quico Valín, intèrpret de l’Escola Municipal de Música.