L’Ajuntament i l’Arc de Sant Martí col·laboren per fomentar la inserció laboral de persones aturades

1089

L’Ajuntament de Martorell finançarà, a través del programa Formació a mida de la Diputació de Barcelona, un curs gratuït titulat ‘Atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament’. La formació es durà a terme aquest setembre 2019 al Molí Empresa. La Fundació Arc de Sant Martí contractarà com a mínim el 50% de les persones participants.

L’Ajuntament, a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner i la Fundació Arc de Sant Martí, han sol·licitat el programa de formació i ocupació de la Diputació de Barcelona ‘Compromís de formació a mida per adaptar-se a les necessitats de les empreses’, per desenvolupar el curs ‘Atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament’. L’objectiu d’aquesta col·laboració és promoure la inserció laboral de les persones aturades mitjançant una formació adaptada a les necessitats reals del teixit empresarial.

El programa, emmarcat en el Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, consisteix en una línia de finançament que la Diputació posa a disposició dels ajuntaments per desenvolupar actuacions de capacitació, dissenyades a mida de les necessitats de les empreses. Alhora, aquestes es comprometen a contractar persones en situació d’atur inscrites als serveis locals d’ocupació (SLO).

Formació al Molí Empresa

Tal com explica la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament, Rosa Cadenas, “a través d’aquest programa, la Fundació Arc de Sant Martí formarà a 20 persones aturades de Martorell en l’àmbit de l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, i contractarà com a mínim el 50%”.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament de Martorell

Els requisits per accedir al curs són, entre altres, tenir formació en l’àmbit sociosanitari o atenció a la dependència (mestres, educadors, integradors socials, infermeria, etc.) i estar inscrits a l’Oficina de Treball del SOC i al Servei Local d’Ocupació de Martorell o rodalies com a demandants d’ocupació o millora.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament de Martorell

El cost d’aquesta activitat formativa per l’alumne és gratuïta, ja que és subvencionada al 100% per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Martorell.

La formació, al Molí Empresa

La regidora explica que “aquesta formació va adreçada a persones que tinguin interès a formar-se i treballar en l’àmbit de l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, especialment en l’atenció directa”. Les sessions formatives es realitzaran a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del riu s/n, Martorell) els dies 5, 6, 9, 10, 12, 16, 17 i 19 de setembre de 2019 de 10 a 14 h, en total 32 hores repartides en 8 sessions de 4 hores cada dia.

Rosa Cadenas, regidora de Promoció Econòmica i Comerç de l'Ajuntament de Martorell

L’objectiu principal és transferir als participants del curs, els coneixements, habilitats i competències necessàries per oferir suport i acompanyar a persones amb DID que es trobin desenvolupant el seu projecte de vida independent, a través de l’acompanyament dels alumnes en el procés d’aprenentatge, reflexió i millora del seu model d’intervenció i acompanyament a les persones amb DID.

En finalitzar la formació es preveu que els participants hagin adquirit les competències i habilitats necessàries per poder oferir suport i acompanyar a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament que hagin iniciat un projecte de vida independent en un servei d’habitatge.

Inscripcions

Les persones interessades ja poden realitzar la seva inscripció a través del formulari corresponent al web Molí Empresa. Per més informació, poden enviar un correu electrònic a moliempresa@martorell.cat, trucar al telèfon 93 775 31 01 o enviar un Whatsapp al 630 88 45 28.