L’Ajuntament impulsa ‘SOS Mentoring’, programa de voluntariat per ajudar petites empreses davant la COVID-19

965
SOS Mentoring

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner s’ha sumat a SOS Mentoring, una iniciativa de la Fundació Autoocupació, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i de més de 400 mentors voluntaris. Un programa de voluntariat en el que particulars, empresaris i directius amb experiència ajuden a emprenedors, autònoms i microempreses a prendre decisions per afrontar aquesta nova crisi. El mentoring es canalitza mitjançant reunions online gratuïtes, setmanals o quinzenals, i d’entre 1 i 3 mesos de durada.

L’Ajuntament de Martorell col·labora amb el SOS Mentoring per fomentar la participació de les empreses del territori i donar suport al teixit productiu local i al manteniment de l’ocupació. Ho fa amb una iniciativa que, segons preveu la seva promotora, es compromet a salvar 1.000 empreses i 5.000 llocs de treball els pròxims mesos, amb el suport de 500 mentors voluntaris, estalviant més de 100 milions d’euros a les administracions públiques.

SOS Mentoring vol contenir l’impacte de la paralització de l’activitat econòmica i projectar la continuïtat de les seves activitats professionals i empresarials, tot mantenint l’ocupació. Els mentors i les mentores són persones empresàries, professionals i directives que ja han superat més d’una crisi i que accedeixen a compartir temps i experiència per ajudar desinteressadament a salvar empreses i llocs de treball. Ajuden a diagnosticar bé la situació dels seus negocis i a elaborar i implementar un pla d’acció. El caràcter voluntari dels mentors permet la gratuïtat del servei per als usuaris i la seva escalabilitat.

Yolanda Tarango, mentora d’Autoocupació guardonada l’any passat com a segona millor mentora del món per Youth Business International, destaca que “són temps per mostrar solidaritat, acompanyant les persones a donar continuïtat a les seves empreses i llocs de treball i ajudant-les a reflexionar sobre com aprofitar les noves oportunitats que vindran”.

Les persones interessades en participar en el programa com a beneficiàries o com a mentores voluntàries poden escriure un correu electrònic a amillan@martorell.cat o a rmoya@martorell.cat; trucar al 93 775 31 01 o realitzar la inscripció a través d’aquest formulari.