L’Ajuntament incrementa un 15% l’import de les subvencions a entitats

471
23a Trobada d'Entitats
23a Trobada d'Entitats

L’import que l’Ajuntament de Martorell destina a subvencionar les entitats culturals, esportives, veïnals i de joventut i les seves activitats ha crescut un 15% respecte l’any passat. El Consell Rector del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) va aprovar, el passat 25 de febrer, la xifra de 400.795 euros a les activitats que van proposar 52 entitats sol·licitants.

En total, 21 entitats de cultura rebran subvenció per a la realització d’activitats en aquest any 2019, mentre que 4 corresponen a l’àrea de joventut, 8 a l’àmbit veïnal (associacions de veïns) i 19 a l’esportiu. Núria Canal, regidora de l’Àrea de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell, destaca de la partida d’enguany s’incrementa de manera homogènia “al voltant d’un 15% en cadascuna de les quatre àrees”, i que aquest fet “respon a l’esforç del govern de bolcar-se amb les entitats i amb les activitats que organitzen”.

Núria Canal, regidora de l'Àrea de Serveis d'Atenció a les Persones de Martorell

La regidora també valora de manera molt satisfactòria el número d’entitats que han sol·licitat la subvenció i destaca que els diners no només es destinen a les activitats habituals que fan: “per exemple, en l’àrea d’esports subvencionem també 8 programes que van des de la promoció esportiva en edat escolar, passant per l’esport federat i d’altres activitats”.

Canal afegeix que “des de l’Ajuntament seguirem en aquesta línia de subvencions amb les quantitats que siguin d’aplicació i vers les entitats que justifiquin correctament les activitats que fan i la seva participació”. La regidora posa en valor que la concessió d’una subvenció a una entitat es basa “en informes tècnics, puntuacions i imports sol·licitats i acreditats. Passa per vàries vies de control, i esdevé un procés molt explícit, rigorós i estricte”.

Núria Canal, regidora de l'Àrea de Serveis d'Atenció a les Persones de Martorell

En aquest sentit, L’Ajuntament de Martorell no procedirà al pagament de la subvenció actual a aquelles entitats que encara no hagin justificat la subvenció atorgada l’any passat.