L’Ajuntament millorarà la freqüència de pas i les ubicacions de la Deixalleria Mòbil

575
Deixalleria mòbil
Deixalleria mòbil

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell millorarà, properament, el servei de la Deixalleria Mòbil. Les noves mesures incrementaran el nombre de punts de recollida als barris del municipi i la freqüència de pas que és previst no superi els 15 dies, en lloc dels dos mesos actuals.

La Deixalleria Mòbil és un servei municipal que fomenta el reciclatge i la sostenibilitat a partir de la instal·lació d’un contenidor de recollida de residus. Cada setmana es desplaça a un barri diferent, i del seu manteniment se n’encarreguen persones amb altres capacitats del Centre Especial de Treball de Can Cases. Així doncs, el servei facilita la seva integració laboral.

Medi Ambient vol fer un pas més i ha decidit substituir l’actual contenidor “per un furgó adaptat que hem adquirit, que tindrà més autonomia per circular i que acostarà la Deixalleria Mòbil de manera més regular a més barris i amb més rotació”, explica el regidor de l’àrea, Adolf Bargués. Fins ara, “el contenidor es traslladava amb un camió, i fins que no completava el cicle passaven dos mesos”. L’interval podria passar a ser de quinze dies.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

A més, Bargués considera que “guanyarem també en termes de mobilitat. El contenidor s’ha de bellugar de lloc cada setmana i el buidat es fa el darrer dia, i això genera problemes logístics si, per exemple, ja està ple de residus a mitja setmana. Amb la nova furgoneta, es portaran els residus a la Deixalleria Fixa al final de cada jornada o quan calgui”.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

“A Martorell tenim una Deixalleria Municipal Fixa molt ben equipada, amb instal·lacions potents i una àmplia franja horària”, comenta el regidor, però recalca que “hem de pensar en totes les tipologies de ciutadà. Hi ha gent que no té carnet de conduir o vehicle, persones grans o joves que no poden conduir. La Deixalleria Mòbil els apropa el servei al costat de casa”.

Adolf Bargués, regidor de Medi Ambient

És previst que el nou servei entri en vigor el mes vinent. En paral·lel, s’establirà un calendari d’ubicacions i horaris, que es difondrà a la població.

La deixalleria Mòbil facilita el ciutadà a dipositar deixalles domèstiques com ara petits electrodomèstics, aparells informàtics, aparells de so, joguines amb piles, bombetes i fluorescents. S’hi poden portar pintures, dissolvents, vernissos, coles, aerosols, cosmètics, olis i bateries de cotxe i moto, piles, bateries, radiografies i termòmetres. Finalment, també admet altres tipus de residus: oli vegetal i de fregir, roba, calçat i complements, CD’s i DVD’s, cartutxos de tinta i tòners i ferralla domèstica –com ara olles o paelles -.