L’Ajuntament de Martorell ja ha posat en marxa al seu canal de YouTube la iniciativa #LagentdeMartorellesquedaacasa. Propostes divulgatives i de lleure, adreçades a totes les edats, per passar aquests dies de confinament a casa de la millor manera possible. També es podrà accedir a través d’una pestanya habilitada al web municipal i del Canal de Notícies de l’Ajuntament.

Diàriament, es penjaran a la plataforma materials audiovisuals divulgatius i d’entreteniment creats pels treballadors del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i també per les entitats. Propostes per fer a les llars relacionades amb l’esport, la salut, l’ensenyament, la cultura o el jovent, per fer les hores menys llargues i mantenir la ment ocupada, tal i com avançava l’alcalde Xavier Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els visitants tindran la possibilitat de visionar consells de salut sobre com protegir-nos del contagi del coronavirus, quins són els símptomes, què fer en cas de creure que el patim o quines són les restriccions derivades del decret d’estat d’alarma.

En l’àmbit d’ensenyament, les educadores de les llars d’infants donaran consells per a les famílies i per als seus alumnes, es projectaran contes perquè els més petits entenguin millor la situació d’excepció actual i hi haurà tutorials per dibuixar amb possibilitat de documents de descàrrega. L’Escola Municipal de Música prepara vídeos de concerts, jam sessions i altres actuacions per amenitzar-nos l’aïllament.

Per tal de mantenir el cos actiu, els monitors del Departament d’Esports del PMSAPM estan enregistrant sèries d’escalfaments, exercicis d’estirament de diferents intensitats, psicomotricitat i coreografies amb molt de ritme per a joves, famílies i gent gran.

En l’àmbit cultural, la Biblioteca treballa per oferir propostes d’audiollibres. També es trobaran vídeos del festival Fem Dansa de 2019 i clips de Museus de Martorell per conèixer el nostre patrimoni.

I per als més joves, es projectaran els curtmetratges Sota Pressió INS Joan Oró, Sota Pressió INS Pompeu Fabra i Segona Oportunitat, treballats al taller de cinema de l’any 2014.

Des de la Regidoria de Participació, han contactat amb les entitats locals perquè col·laborin amb la iniciativa i engrandir l’oferta de continguts. Només cal enviar un correu electrònic a scompanyo@martorell.cat o un WhatsApp al telèfon 649 970 905, explicant quin és el material que podeu oferir: una activitat guiada, una xerrada, un entrenament virtual, un joc…