L’Ajuntament prepara pel mes de març un nou curs sobre la gestió de les emocions en família

348

L’Ajuntament de Martorell organitzarà el mes de març el curs Eduquem les emocions en família, amb l’objectiu de donar informació, formació i orientació per millorar la gestió emocional al nucli familiar. Les sessions se celebraran els dies 1, 15 i 29 de març, de 17.00 a 19.30h, al Complex Educatiu. L’activitat és gratuïta, però precisa d’inscripció prèvia, ja que té un número limitat de places.

Les 3 sessions del curs volen crear consciència als progenitors sobre com les emocions poden regir el seu comportament i els dels seus fills i fer aprendre la manera d’identificar-les, gestionar-les i utilitzar-les mitjançant els principis de la intel·ligència emocional.

Glòria Ortiz, de l’empresa TSEOTSE, dedicada a la formació, coaching, emprenedoria i innovació, impartirà les tres sessions. Explica que “des de la nostra empresa vam presentar el projecte Eduquem les emocions en família a la Diputació de Barcelona, que ens el va incloure al Catàleg d’Activitats de Suport a la Funció Educativa del curs 2016-17”. Com a conseqüència d’això, el curs es desplega a 29 municipis de la demarcació.

Ortiz comenta que “observem que entre els pares i mares hi ha molta angoixa sobre com actuar davant determinats comportaments dels infants, sobretot en el moment del retret per alguna malifeta. El curs vol donar unes pautes i consells per gestionar les emocions i els sentiments, per analitzar aquestes situacions de plors, enrabiades i crits i per buscar solucions”.

A qui va dirigit el curs?

La cita va dirigida a mares i pares i als respectius fills d’entre 3 i 8 anys i abordarà la intel·ligència i la consciència emocional; el procés i gestió de les emocions; l’autonomia emocional; les habilitats socials, l’empatia i l’escolta activa, entre molts d’altres. Es repartirà en tres sessions –les dues primeres amb els progenitors i la tercera també amb els fills i filles-, amb part teòrica i exercicis pràctics per fer a casa. La metodologia serà participativa, basada en el treball individual i en grup i en compartir experiències.

Inscripcions

El curs és gratuït, però cal fer reserva a l’Oficina d’Atenció del Complex Educatiu (carrer de Josep Tarradellas, 11) de forma presencial, o bé trucant al telèfon 93 775 25 38. Es disposa d’una trentena de places.