L’Ajuntament prorroga amb la Generalitat el servei del CDIAP per tot l’any 2020

338
Ple Municipal maig 2019
Ple Municipal maig 2019

L’Ajuntament de Martorell prorrogarà el conveni amb la Generalitat per donar continuïtat al Centre de Desenvolupament Infantil i d’Atenció Precoç (CDIAP) durant l’any 2020. Ho ha fet en el transcurs de la darrera sessió ordinària del Ple de la present legislatura. El centre, de titularitat municipal, atén i ajuda a infants de 0 a 6 anys, de Martorell i comarca, susceptibles de patir algun tipus de trastorn de desenvolupament.

L’administració local aposta, per unanimitat, per garantir la continuïtat del CDIAP a Martorell durant tot l’any vinent. Aquest centre, ubicat al carrer de Josep Tarradellas número 3, atén gratuïtament a infants de 0 a 6 anys amb algun trastorn de desenvolupament –ja sigui lleu o greu, permanent o transitori- que es detecta de manera precoç. Els infants hi arriben derivats dels centres sanitaris o de l’àmbit educatiu -gràcies a un treball en xarxa-; o bé a través de les pròpies famílies. Al CDIAP són atesos per un equip de professionals  format per psicòlegs, fisioterapeutes, logopedes, treballadors socials, neuropediatres i administratius.

La regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, ha apuntat que el nou conveni es concreta en “17.654 hores anuals i una partida de 587.167,68 euros” per al CDIAP. Alhora, ha afegit que “el nombre de nens i nenes atesos durant el 2018 va ser de 613. Anteriorment, n’havia atès 492 el 2017; 588 el 2016 i 591 el 2015”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut

La pròrroga del conveni amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha portat l’alcalde, Xavier Fonollosa, a posar en valor aquest acord: “el CDIAP funciona molt bé. Les famílies n’estan encantades i els professionals que hi treballen són molt bons. A més, des de la Xarxa d’Infància i els centres docents també n’estan encantats”. Ha afegit que “és un servei que funciona amb personal propi i en conveni amb a Generalitat des de fa molts anys”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El portaveu socialista, Lluís Tomás, s’ha posicionat a favor i ha fet un “agraïment a la tasca dels professionals que hi treballen, algun dels quals, fins i tot, des de fa 25 anys. És un servei molt important i consolidat, pels nens i nenes de Martorell i de la comarca”.

Lluís Tomàs, regidor portaveu PSC

Tomás s’ha afegit a la petició del portaveu de Movem, José Simón, de fer un seguiment més acurat de les instal·lacions on s’ubica el CDIAP en benefici de “la gent que hi treballa i les famílies usuàries, perquè tinguin una qualitat millor del servei”. Simón ha argumentat que “hem vist a l’acta d’inspecció de l’edifici que hi ha moltes mancances, pel que fa a les baixants, ventilació i aigües”.

José Simón, regidor portaveu Movem Martorell

El portaveu del PP, Vicente Casal, també ha intervingut en el debat destacant que “el nostre vot serà favorable” i ha preguntat el motiu pel qual se signa el conveni “a mitjans d’any, quan és anual”. Dalmau ha respost que “són les dates que ens marca la Generalitat”.

Vicente Casal, regidor PP

Injecció d’1,9 milions a la via pública, edificis municipals i polígons industrials

El Ple també ha aprovat una modificació pressupostària per destinar 1.880.000 euros, procedents de l’estalvi en el pressupost de 2018, a tres àmbits: a adequar, rehabilitar i fer reposició de les vies públiques -1.326.341,24 euros-; a la construcció, la rehabilitació i l’adequació d’edificis municipals -365.000-; i una darrera part a la modernització de polígons industrials -188.658,76-. El punt s’ha aprovat amb els 11 vots favorables dels regidors del PDeCAT i ERC. Som Martorell s’ha abstingut i hi han votat en contra el PSC, Movem Martorell i PP.

Vuit regidors s’acomiaden

La sessió ordinària ha estat la darrera de la legislatura 2015-19 i vuit regidors s’han acomiadat de l’Ajuntament. Per part del PDeCAT, diuen adéu a la taula de la sala de plens Josep Casasayas –després de 20 anys ininterromputs com a regidor- i Núria Canal. Ambdós regidors són a la llista de Junts per Martorell, però com a suplents (llocs 30 i 29 respectivament). Per tant, no tenen possibilitats de sortir investits en la propera legislatura. I José Simón, que  també s’ha acomiadat, tanca simbòlicament la llista de Movem Martorell (lloc 21) als comicis municipals de diumenge.

Els 3 regidors d’ERC –Adolf Bargués, Míriam Riera i Sergi Corral- no formen part de la llista electoral republicana en les eleccions de diumenge, com tampoc ho fan Raúl Rozalén a la del PSC i Sergio Rodríguez a la de Som Martorell.