L’Ajuntament recupera l’edifici de l’antic Círcol per ubicar-hi el Centre de Serveis a les Entitats

842

Arran de la signatura del conveni entre l’Ajuntament de Martorell i El Progrés, el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PSAPM) recuperarà l’equipament del Círcol com a Centre de Serveis a les Entitats i oficines de regidoria Comunicació, Cooperació i Participació. Els martorellencs van poder accedir a la zona d’exposició de l’equipament durant la jornada de portes obertes que va tenir lloc durant la festa del Roser.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participacióde l’Ajuntament de Martorell, Míriam Riera, explica que “dotarem el Centre de Serveis a les Entitats d’un espai idoni per desenvolupar-hi tot tipus de projectes i que sigui un equipament cívic que pugui dinamitzar culturalment, socialment i artísticament La Vila”.

Quatre espais diferenciats
L’antiga seu del Círcol Democràtic Recreatiu va ser construïda l’any 1917. Antigament era un edifici amb una gran activitat i es troba situat estratègicament al bell mig del nucli antic de Martorell.

El Círcol es dividirà en quatre espais que s’anarian adequant per fases. En la primera fase, ja finalitzada, s’ha adequat l’espai per a la regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació, on es farà el servei d’assessorament a les entitats i una espai per a exposicions. En la segona fase, que finalitzarà aviat, s’adaptaran dues sales polivalents per a reunions o jornades. I en una tercera fase, es crearà un espai amb sales de reunió i de treball per a les entitats.

Riera assenyala que “serà com un hotel d’entitats, és a dir, no hi haurà cap entitat que tingui un despatx en propietat sinó que se’n podrà fer ús en unes hores determinades”. Els despatxos seran compartits entre les entitats i disposaran d’espais comuns equipats amb ordinadors. Aquest darrer espai es posarà en marxa durant el 2016.

El Círcol, dinamitzador de la Vila
Aprofitant el seu posicionament estratègic a la plaça de la Vila, el Círcol pot tenir un paper important en la dinamització de la Vila. Dotant-la d’un espai i un projecte molt funcionals, amb unes instal·lacions que permetin acollir tot tipus d’activitats; i potenciant especialment activitats que busquin la dinamització social i cultural del nucli antic.

La regidora Riera diu que “aquest projecte l’haguéssim pogut fer en qualsevol equipament però per a l’equip de govern era molt important donar-li vida al Círcol i a la Vila”. La seva ubicació, fan l’equipament ideal per convertir-se en un punt dinamitzador de la Cultura Popular, de les tradicions de Martorell, en espai de trobada i en a catalitzador de la creació artística.