L’Ajuntament referma el suport a Càritas i Voluntaris de Presons amb dos nous convenis

607

L’Ajuntament de Martorell i les entitats Associació Social i Cristiana de Voluntaris de Presons i Càritas Interparroquial Martorell van signar aquest passat dijous a la Casa de la Vila sengles convenis de col·laboració entre ambdós institucions. D’aquesta manera, el consistori referma la seva voluntat de contribuir econòmicament en les tasques socials que duen a terme ambdós entitats.

L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Benestar Social i Joventut Cristina Dalmau van rebre a l’edifici consistorial representants de les dues entitats –Mossèn Josep Maria Fabró com a responsable de l’Associació Social i Cristiana de Voluntaris de Presons i Mossèn Manuel Roig i Pere Miró en representació de Càritas- amb la finalitat de signar el conveni vigent fins a finals d’aquest 2016, que reconeix la tasca de totes dues, sense afany de lucre i formades per voluntaris, i que les inclou a la taula d’acció social promoguda pel departament de benestar Social del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell.

Suport municipal per al suport a persones en risc d’exclusió
La regidora Dalmau ressaltava el compromís municipal de “donar suport econòmic a aquestes dues entitats per seguir portant a terme una activitat tan sensible i important com la que fan. Ajudem així a Càritas bàsicament per al subministrament alimentari. Pel que fa als Voluntaris de Presons, donem suport a la dura tasca que fan, d’atendre persones que es troben fora de tot circuit, amb un suport molt important”.

Dues entitats amb vocació social
El conveni amb Càritas Parroquial Martorell comporta una aportació de 12.000 euros perquè l’entitat gestioni ajuts bàsics d’urgència social a les persones derivades pels serveis socials municipals. El coordinador de Càritas a Martorell, Pere Miró, destacava que “se’ns deriven persones necessitades i els atenem segons les necessitats: aliments, ajudes econòmiques o allotjament, segons ens marquin els treballadors socials”.

Pel que fa a l’Associació Social i Cristiana de Voluntaris de Presons, el seu coordinador, el Mossèn Josep Maria Fabró, explica que “fa 6 anys vam obrir la casa a Martorell per a atendre expresos que acaben de complir condemna, que surten al carrer, i que tenen una perspectiva de futur incerta”. Alhora, l’associació atén també altres persones necessitades a través d’un menjador social. El conveni signat comporta una aportació de 3.500 euros.