L’Ajuntament reforma els parcs infantils i comença la construcció del nou Parc Multiaventura de Can Cases

1516
Reforma integral parcs infantils
Reforma integral parcs infantils

Martorell disposa d’una xarxa formada per més de 50 espais de jocs infantils repartits pels parcs i places dels barris. L’Ajuntament està duent a terme un projecte de reurbanització i adequació integral en una trentena d’aquestes zones d’esbarjo. A més, ha iniciat les obres de construcció del Parc Multiaventura de Can Cases.

Actualment, hi ha diverses zones de jocs infantils que, per l’estat de conservació o obsolescència dels seus elements, necessiten actuacions correctives, que van més enllà del manteniment ordinari. Per aquest motiu, la setmana passada es va iniciar el projecte de reforma integral dels parcs infantils, que durarà dos mesos. Les actuacions es fan a tots els barris alhora, per tal de garantir que no es tanquen tots els parcs d’un mateix barri durant la mateixa setmana. Així, els infants sempre hi troben alternativa a prop.

Les accions més destacades s’estan fent als parcs de la plaça Sant Jordi (El Pla), la plaça de les Puntaires (Can Carreras) i al Parc de Salvador Espriu (La Vila). Les tasques consisteixen en l’arranjament dels jocs infantils, el mobiliari urbà i els paviments. S’estan actualitzant 83 nous elements de joc entre gronxadors, sorrals, balancins, tobogans, jocs d’escalada o jocs de fusta. A més, s’està repintant i polint els elements metàl·lics i de fusta, i renovant el mobiliari urbà (fonts, bancs, tanques…). També se saneja els paviments de sauló, o es repara i reposen paviments de cautxú.

L’objectiu de l’equip de govern és disposar d’un espai públic de primer nivell al servei de les famílies, una de les condicions per garantir la cohesió social i fomentar el civisme en l’espai compartit entre tots els veïns del nostre poble.

Parc Multiaventura Can Cases

Els treballs per transformar el Parc Forestal de Can Cases en un espai multiaventura també van iniciar-se la setmana passada. Les principals actuacions són la creació d’una zona de lleure al bosc amb circuits multiaventura: ponts tibetans, escales de fusta, tirolines, xarxes i túnels. Es renovarà la zona de pícnic, les graelles i el mobiliari, i s’instal·larà un circuit per a bicicletes i un gimnàs a l’aire lliure.