L’Ajuntament signa el conveni per instal·lar un ‘Cruyff Court’ al camp de Les Carolines

1205

L’alcalde Xavier Fonollosa i la presidenta de la Fundació Johan Cruyff i filla del futbolista, Susila Cruyff, han signat avui el conveni per instal·lar un Cruyff Court al camp de Les Carolines. El nou camp de gespa artificial tindrà la finalitat de fomentar els valors de l’esport entre els joves del barri i podria estar enllestit a finals de novembre. A l’acte protocolari, hi ha assistit la regidora d’Ensenyament i coordinadora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Núria Canal, la regidora de Serveis Socials i Joventut, Cristina Dalmau, i la presidenta de la Fundació Johan Cruyff, Pati Roura.

Els Cruyff Courts són camps de futbol (42×28 metres) que la fundació ha instal·lat a diverses localitats dels Països Baixos i Espanya amb l’objectiu d’estimular a la població jove a practicar esport en general i futbol en particular. A través del projecte, la fundació fomenta el benestar físic i mental dels joves, mitjançant activitats esportives i de lleure, i fomenta la integració de diferents grups locals i ètnics.

L’Ajuntament de Martorell cedeix a la Fundació Johan Cruyff l’ús del camp de Les Carolines que, per les seves característiques i emplaçament, resulta l’indret adequat per fer realitat el projecte. La fundació es compromet a cedir el Cruyff Court amb caràcter indefinit a l’Ajuntament, un cop finalitzada la instal·lació. L’Ajuntament realitzarà el manteniment preventiu del camp per garantir-ne la conservació i funcionament.

Pati Roura, directora de la fundació, ha explicat que el nou camp acollirà anualment un campionat Cruyff Courts 6vs6, “un torneig escolar, amb nens d’11 i 12 anys de cada població on hi ha un Cruyff Court instal·lat”. A través del projecte educatiu Cruyff Foundation Community Program, “els coaches de la fundació ensenyaran a organitzar el torneig a joves de població, d’entre 14 i 17 anys, amb risc de conflictivitat, per a que esdevinguin líders en positiu”. També és previst realitzar un campionat anual de futbol per a joves amb capacitats diverses.

“Estem satisfets per tres motius”, ha afirmat l’alcalde, “perquè la fundació ha triat Martorell per instal·lar un dels seus camps; perquè aquest serà el Cruyff Court número 14, associat a Johan Cruyff; i perquè darrera hi ha un projecte social que integrarà molta gent jove i els educarà en valors inherents a l’esport que et poden acompanya al llarg de la vida, com la solidaritat, el treball en equip, i la superació individual i col·lectiva”.