L’Ajuntament té a punt material informàtic per als alumnes que el necessitin en cas de confinament

903

L’Ajuntament de Martorell té preparats ordinadors i kits de connectivitat per distribuir, en cas necessari, als grups escolars que hagin de fer quarantena per COVID-19. L’objectiu és facilitar recursos digitals a l’alumnat de Martorell que, en la situació de confinament originada per la pandèmia, puguin trobar-se en situació de vulnerabilitat per no disposar dels recursos que els permeti continuar l’activitat dels centres escolars, via telemàtica.

Durant l’estat d’alarma, decretat al mes de març, l’Ajuntament va signar un conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat per a la compra i lliurament de dispositius tecnològics per a l’alumnat en el marc del Pla d’acció ‘Centres educatius en línia’. Fruit d’aquest acord, després d’una primera onada de distribució de material per a l’alumnat preferent, l’Ajuntament va col·laborar en el desplegament de la segona onada per a la resta d’alumnes sense recursos tecnològics, contribuint, per una banda, a la distribució del material tecnològic que restava disponible als centres i, per altra, adquirint i distribuint-ne de nou.

La regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, recorda que “aquests dispositius han quedat als centres educatius per tal que puguin ser utilitzats. En aquest moment, ja tenim a punt el material i la connectivitat perquè, en cas de nous confinaments o quarantenes, l’alumnat que es pugui trobar en situació de vulnerabilitat disposi de les eines necessàries per al seguiment de l’activitat escolar telemàtica”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament i Salut

En total, es va disposar de 80 tauletes digitals i 95 dispositius de connectivitat WI-FI. El material està custodiat pels centres educatius i el podran utilitzar en cas de confinament dels alumnes amb pocs recursos.