L’Ajuntament treballa per substituir la canonada principal del barri de Buenos Aires

421

L’Ajuntament i Sorea (l’empresa que gestiona el manteniment del Servei d’Aigües de Martorell) treballen per substituir durant els propers dies la canonada principals de la xarxa d’aigües local. L’avaria ha afectat des de dissabte el barri de Buenos Aires. El regidor de Serveis Urbans, Via Pública, Mobilitat i Afers Interdepartamentals de l’Ajuntament, Lluís Esteve, ha explicat que s’està substituïnt aquesta gran canonada, i que els operaris preveuen restablir la normalitat del servei el proper divendres, 29 de juliol. Les fuites provoquen algunes incidències de mobilitat a les avingudes de Fèlix Duran i Cañameras i de les Mancomunitats Comarcals.

La reparació i substitució de la canonada afectada, una de les més grans de la xarxa d’aigües de Martorell, ha provocat en les darreres hores “el tall parcial de les dues avingudes del barri de Buenos Aires. Això ha afectat la mobilitat que, en el cas del transport públic local, ha dificultat l’arribada del bus urbà a l’Hospital Sant Joan de Déu”, segons exposa el regidor Esteve. Actualment, s’està treballant a la calçada i a part de les voreres, estrenyent l’accés viari en un sentit a l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals, concretament a l’alçada de la comissaria de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra.

L’origen de l’avaria va tenir lloc la matinada de divendres a dissabte passat, quan una canonada principal va rebentar a causa de les arrels d’un arbre i va provocar la primera fuita a l’avinguda Fèlix Duran i Cañameras, just davant de l’Institut Pompeu Fabra. Poques hores després, i com a conseqüència dels canvis de pressió de l’aigua a l’hora de fer la reparació, es va produir una segona fuita a l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals. Aquest dimarts s’ha desencadenat una tercera fuita pel mateix motiu, tal i com ha informat el regidor de l’àrea.

Davant aquest fet, l’actuació que s’està duent a terme és la substitució de la canonada principal. Segons explica Esteve “preveiem que aquest divendres quedi restablert completament el pas normal a les voreres i les calçades”.