L’alcalde actualitza les xifres de coronavirus i encoratja a complir totes les mesures de protecció

2522

L’alcalde Xavier Fonollosa ha donat aquest vespre noves dades de contagis per coronavirus a la nostra població que ja se situen en 46. Dues persones grans de fora del municipi han mort aquesta tarda a l’Hospital de Martorell. El batlle ha insistit que cal complir les mesures de prevenció i les restriccions establertes per l’estat d’alarma del govern espanyol i el PROCICAT, ja que ens trobem en un moment crític de l’episodi víric.

A Martorell “hem de lamentar dos morts per coronavirus a l’Hospital Comarcal Sant Joan de Déu. Es tracta de dues persones grans de fora de la nostra població, als familiars de les quals vull expressar el meu condol”, ha dit. Hores d’ara, “hi ha 46 afectats, tot i que només cinc són residents a Martorell, 31 corresponen a personal sanitari i 15 a pacients, molts dels quals, derivats de la residència de gent gran Santa Oliva d’Olesa de Montserrat”.

A la Residència Sant Joan de Déu hi ha dos membres del personal directiu amb el virus i també sis veïns del municipi han donat positiu. Tots ells estan confinats als seus domicilis.

La segona planta de l’Hospital “ha estat habilitada per atendre els afectats i s’ha reubicat la resta de pacients en altres plantes. Hi ha hagut alguns problemes de subministrament de material d’autoprotecció per al personal, però ara està arribant i van tenint tot material que necessiten a l’Hospital i a la Residència”, ha apuntat.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa ha demanat als martorellencs que es quedin a casa perquè el contagi del virus és molt ràpid, tot i no ser molt virulent per als col·lectius no de risc. “A Martorell estem fent les coses bé, i hem de seguir fent-les de manera individual i col·lectiva. Ens trobem en una fase crítica de pujada, tot i que el virus anirà remetent, però hem d’evitar que hi hagi un repunt”.

L’alcalde ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat tot assegurant que “el subministrament d’aliments i productes de primera necessitat està entrant amb normalitat a Martorell, que la gent no compri més enllà del normal”. A més, ha indicat que s’ha reforçat el patrullatge de la Policia Local, Protecció Civil i la Brigada Municipal, així com el servei de neteja a la via pública.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A més, ha avançat que els treballadors del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM), que majoritàriament fan teletreball, estan gestant continguts audiovisuals amb activitats físiques, culturals o de lleure per poder fer a casa, així com consells per a la prevenció del virus. Aquests continguts es publicaran en una plataforma audiovisual, a la qual es tindrà accés des del web municipal i el Canal de Notícies.