L’alcalde anuncia el compromís de millorar les dependències de Can Serra en la trobada anual amb les famílies

502
Trobada famílies Can Serra
Trobada famílies Can Serra

L’alcalde Xavier Fonollosa s’ha compromès a tirar endavant, properament, la redacció del projecte de millora de les dependències del Centre Ocupacional de Can Serra, on hi treballa una trentena de persones amb discapacitat intel·lectual. Així ho ha anunciat aquest matí en la trobada anual amb les famílies del centre, que ha tingut lloc al Complex Educatiu Torrent de Llops.

Fonollosa ha destacat que Martorell “està preciós per molt motius, però sobretot per la feina que fan els treballadors de Can Serra, a través de la producció de flors al seu Viver”. “Estem decidits a redactar un projecte per millorar totes les instal·lacions del Centre Ocupacional. Una gran reforma integral per corregir deficiències en temes d’accessibilitat i espai”. “Si d’algun col·lectiu intentem no oblidar-nos mai és precisament d’aquest”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En representació de l’Associació de Mares i Pares de Can Serra, Encarna Morillo ha destacat que aquest any els usuaris i professionals del Centre Ocupacional han pogut cultivar més de 100.000 flors per engalanar els carrers i places de la ciutat. “És un honor que l’Ajuntament confiï en els treballadors de Can Serra, perquè això transforma la mirada de la societat cap a les persones amb capacitats diferents”. “Can Serra té moltes fortaleses per continuar sent un servei públic referent al poble. Continuem necessitant el compromís de l’Ajuntament per estudiar les possibilitats de millora del servei”.

Encarna Morillo, representant AMPA Can Serra

Salo Moliner, directora de Can Serra, ha aprofitat la seva intervenció per recordar a l’usuari Jordi Casals, qui va morir la primavera passada. “El Jordi va ser una persona molt dels seus, va passar per l’experiència d’independitzar-se del nucli familiar quan el pare era molt gran. Sempre va agrair l’atenció que li prestaven les altres persones: murri, rondinaire, però agraït”. Quan treballava al Centre Especial de Treball Can Cases va aconseguir un tracte especial del personal que, conscient dels suports que necessitava, els hi oferia amb complicitat. A Can Serra s’hi va trobar bé des del primer moment, i va crear vincles amb els professionals i companys que l’acompanyaven”.

Salo Moliner, directora Can Serra

La trobada ha servit per compartir la feina feta durant tot l’any, recordar anècdotes i compartir desitjos de futur. Els usuaris han fet una performance penjant els seus propòsits en un arbre de Nadal. També s’han exposat algunes obres i dibuixos fets pels usuaris, s’ha projectat un audiovisual sobre el dia a dia del centre i s’ha gaudit d’un pica-pica.