L’alcalde confia que Volkswagen mantingui les inversions a la planta de Seat

384

L’alcalde de Martorell confia que la paralització d’inversions que ha anunciat Volkswagen no colpegi la planta de Seat a Martorell. Xavier Fonollosa reconeix que la notícia “no és massa positiva”, però espera que el grup alemany prioritzi Martorell en el seu pla d’inversions. Volkswagen va anunciar una inversió de 3.300 milions d’euros a Seat per als propers cinc anys que s’havien de dedicar a R+D i a nous models de la marca.

Xavier Fonollosa no esperava l’anunci del president de Volkswagen, Matthias Müller, de retardar o cancel·lar les inversions que no fossin absolutament necessàries. “La notícia no és positiva i ha generat incertesa”, ha reconegut, “cal esperar per conèixer el seu abast, tenint en compte que el grup Volkswagen té 12 marques i que, probablement, hi hagi una prioritat a l’hora d’enfocar el seu pla d’inversions”.

L’alcalde afirma que la notícia “no afecta, en cap cas, el funcionament normal de la fàbrica, però estàvem esperançats perquè aquesta inversió significava nova generació d’ocupació per a Martorell i el seu entorn, doncs per cada lloc de treball directe a Seat, se’n generen tres d’indirectes a la indústria de components”.

En declaracions a Ràdio Martorell, el president del comitè d’empresa, Matías Carnero (UGT), reunit aquest dimarts al Comitè Intercentres de Wolfsburg (Alemanya), diu que “Seat té capacitat per seguir produint cotxes de bona qualitat però, lògicament, estem preocupats per les decisions que la direcció pugui prendre i com aquestes poden afectar la plantilla”.