L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, es reuneix al Parlament amb diputats de Junts pel Sí

445

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, s’ha reunit aquest migdia amb diputats del Grup parlamentari de Junts pel Sí per traslladar-los-hi diverses qüestions prioritàries per al municipi de Martorell que són competència del Parlament de Catalunya. En la trobada, l’alcalde ha exposat les prioritats en l’àmbit d’ensenyament, educació, urbanisme i promoció econòmica.

Una de les prioritats que ha traslladat l’alcalde ha estat la sanitària. Fonollosa explica que “hem exposat els dèficits que té l’Hospital comarcal Sant Joan de Déu amb la Generalitat per garantir-ne la sostenibilitat econòmica. Des de l’Hospital s’estan fent molts esforços per reduir les llistes d’espera però, a més, genera una activitat extra que hauria d’assumir la Generalitat a través del Servei Català de la Salut i, en aquest sentit, té dèficits que hem d’intentar corregir”.

Petició a Ensenyament

En la trobada, l’alcalde ha demanat als representants de Junts pel Sí que “no disminueixi el pressupost en educació a la comarca i, concretament a Martorell, tot i la reducció d’infants matriculats a P3. I que els professors que puguin ser excedents puguin fer reforç escolar o educació inclusiva”.

L’Ajuntament va donar suport a la comunitat educativa de Martorell per evitar el tancament de línies escolars de P3 amb l’aprovació unànime d’una moció en el ple del febrer passat.

En la trobada també es van tractar aspectes de regeneració econòmica i de l’activitat urbanística. És el cas de la redacció del projecte del Pla Urbanístic a l’entorn de Seat que està enllestint la Generalitat. Per a l’alcalde “aquest pla generarà una sèrie de condicions urbanístiques per afavorir la implantació de noves empreses del sector del motor i a Martorell estem gratament efectats”.

Fonollosa ha confirmat que es reunirà periòdicament amb representants de Junts pel Sí amb l’objectiu que “de mantenir una comunicació activa amb els grups parlamentaris catalans perquè donin suport a les nostres reivindicacions al Parlament per millorar prestacions i serveis bàsics dels nostres ciutadans”.