L’alcalde Esteve col·loca la primera pedra de la futura planta de l’empresa Audi Tooling a Martorell

358

L’alcalde de Martorell, Salvador Esteve ha col·locat, aquest matí, la primera pedra de la futura planta de l’empresa Audi Tooling. Ho ha fet juntament amb el director de la Divisió de Matriceria d’Audi AG, Michael Breme en l’acte que ha tingut lloc en uns terrenys situats al terme municipal de Martorell on s’alçaran els equipaments de la filial de Volkswagen.

Martorell reforça l’hegemonia de l’automòbil
Durant l’acte, l’alcalde Esteve s’ha mostrat “molt satisfet perquè Martorell aculli el centre d’altra especialització i tecnologia d’Audi de referència al sud d’Europa. Amb l’aposta del model Q3 de Seat fèiem un pas endavant i avui, en fem un altre per mantenir-nos com la capital de l’automòbil”.

Esteve ha subratllat, a més, que “en temps de crisi és d’aplaudir que hi hagi empreses, com ara Audi Tooling, que creïn nous llocs de treball i que servirà per dinamitzar les empreses del sector que es troben al nostre municipi”. L’alcalde ha afegit que “cada dia no es col·loca una primera pedra, i molt menys, ara amb la situació actual. Avui estem joiosos i és una gran notícia per Martorell i pel país”.

D’altra banda, Michael Breme, director de la Divisió de Matriceria d’Audi AG, ha assegurat que “aquest projecte és fruit del treball excel•lent que ha dut a terme l’equip d’Audi Tooling Barcelona”. Breme ha afegit que “la nostra aposta per la matriceria es manté ferma fonamentalment a Catalunya i al País Basc on està reconeguda arreu del món”.

Finalment, Francisco Alba, director general d’Audi Tooling a Barcelona, ha dit que “amb aquestes noves instal·lacions, Audi Tooling Barcelona podrà assumir nous reptes a l’entorn del Grup Volkswagen i oferir un servei més eficient i de millor qualitat als nostres clients, especialment a Seat”.

En l’acte també hi ha assistit el vicepresident de Relacions Governamentals i Institucionals del Grup Volkswagen a Espanya; la presidenta del Consell Català de Formació Professional, Teresa Casanovas; el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Martorell, Xavier Fonollosa i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Lluís Amat.

Donarà feina a 100 persones
El fabricant d’automòbils Audi, filial del grup alemany Volkswagen, instal·larà al recinte de Seat a Martorell una nova planta especialitzada en maquinària per a l’estampació de les peces i de la planxa metàl·lica dels cotxes.

Amb la nova instal·lació, que preveuen que estigui enllestida el 2013, Audi podria assumir més projectes i reforçar alhora el seu vincle amb Seat i amb Martorell. Donarà feina a 100 persones altament qualificades.

Una planta de grans prestacions
La planta tindrà una superfície de 4.000 m2 ampliables fins a gairebé 10.000 m2. Estarà equipada, inicialment, amb tres preses hidràuliques de 2.500 tones, una fresadora de grans dimensions, dues grues de gran tonatge i una zona de maquinària auxiliar.

L’annex al taller s’ubicarà en un edifici de 2.100 m2 on s’ubicaran les oficines, de gestió i enginyeria d’Audi Tooling Barcelona. En el nou centre hi treballaran un centenar de persones, pràcticament el doble de la plantilla actual de la companyia. Amb la nova instal·lació, Audi tindrà a Martorell projectes que abans fabricava en altres estats europeus.

Audi Tooling Barcelona aposta per la qualitat dels seus serveis i per la millor constant tant en equipament com en processos. Això li ha permès convertir-se en un proveïdor destacat de Seat i treballar per a altres marques del Grup Volkswagen.