L’alcalde Fonollosa assisteix a la presentació del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019

350

L’alcalde Xavier Fonollosa va assistir divendres a la presentació del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, el nou marc de cooperació local que la Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments i consells comarcals de la demarcació per aquest mandat. L’acte va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

El Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 de la Diputació de Barcelona prestarà suport tècnic i econòmic als governs locals a través de diferents àmbits d’actuació per canalitzar la transferència de recursos econòmics, tècnics i materials de la Diputació als governs locals: prestació de serveis públics i garantia de la cohesió social; manteniment i reposició d’inversions per al foment de la diversificació econòmica; nova inversió per al foment de la diversificació econòmica; i solvència financera.

L’alcalde Xavier Fonollosa espera que la majoria d’inversions que l’Ajuntament de Martorell ha presentat a la Diputació de Barcelona “puguin ser finançades a través del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, principalment aquelles d’àmbit supramunicipal, com el desenvolupament del nou Parc Fluvial, però també la millora dels equipaments esportius de pista al municipi”.

Tot plegat es gestionarà a través de les Meses de concertació (espais entre els representants de la Diputació i dels governs locals, en els quals es contrasten les necessitats i es preacorden les actuacions del mandat i els recursos), els Catàlegs de serveis (ofertes periòdiques de recursos que la Diputació presenta als ens locals en format de llibre electrònic per satisfer les seves necessitats), els Programes complementaris (instruments específics de cooperació elaborats de forma contingent), i altres instruments de naturalesa anàloga, ha recordat Fonollosa.

Per al proper any, el Catàleg de Serveis té prevista una dotació de 58,6 MEUR, un 7,5% superior al 2015. Durant l’anterior mandat, el suport de la Diputació de Barcelona als governs locals va ser de 1.176 MEUR.