L’alumne de La Mercè Albert Céspedes treu la millor nota de Selectivitat a Martorell

758

Albert Céspedes, estudiant de 2n de Batxillerat Humanístic del Col·legi La Mercè, ha estat el martorellenc amb millor nota en les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), amb un 9,2 a la fase general obligatòria i un 13 sobre 14 a l’específica. La nota més alta de l’Institut Joan Oró l’ha tret Zineb Bakkali, amb un 8,8. A l’Institut Pompeu Fabra, Alan Gallego i Adriana Pla han aconseguit un 8,5.

T’esperaves aquesta qualificació?Albert cespedes

Sabia que la fase general m’havia anat bastant bé, esperava tenir bona nota, però no fins a aquest punt. Estic content d’haver passar del 9, que és una meta difícil. Després de tot l’esforç d’aquests dos anys, que et donin aquest reconeixement al poble i a l’escola és molt gratificant.

Com et vas preparar les proves?

Vaig començar amb les matèries més fortes, sobretot Història de l’Art, Filosofia, Economia i Llatí. Els últims dies vaig fer pràctiques de les assignatures més dinàmiques, com Català, Castellà i Anglès. Sóc dels que estudia dos dies abans, però hi ha exàmens que m’han requerit més temps. A mi hem va bé estudiar d’aquesta manera, però cadascú té les seves tècniques.

El fet de fer l’examen a la universitat posa més nerviós?

El primer dia estava nerviós perquè no sabia a què m’enfrontava. L’estructura dels exàmens podia variar, ja que estem acostumats a una estructura fixa a l’escola, però com que m’havia preparat bé i em sentia segur de mi mateix, un cop superat el primer examen ja vaig estar més tranquil.

Què vols estudiar?

Vull estudiar un doble grau de Administració i Direcció d’Empreses i Dret a la Universitat Pompeu Fabra. He tret la nota de tall però resta saber si m’assignaran una de les 90 places disponibles.Albert Céspedes

A què et vols dedicar en el futur?

Sempre m’ha agradat molt el món empresarial i un dels meus somnis és muntar una empresa. Després d’estudiar el grau a la Pompeu Fabra voldria estudiar algun màster de Disseny que m’obri més portes.

Et veus treballant aquí o marxant a l’estranger?

Si em sorgeix alguna oportunitat laboral aquí hem quedaria, però tinc clar que vull veure món, conèixer noves cultures i diferents maneres de treballar.

El dia 18 de juliol assistiràs a un acte de reconeixement que atorga el Consell Interuniversitari de Catalunya, per als estudiants que han tret més d’un 9 a les PAU.

Espero conèixer gent que també ha tret aquesta qualificació, comparar amb ells perspectives de futur i viure-ho com un reconeixement a l’esforç dut a terme.