L’AMPA de l’Escola Lola Anglada participa de la 2a Xocolatada Solidària contra el càncer infantil

644
2a Xocolatada Solidària AMPA Lola Anglada
2a Xocolatada Solidària AMPA Lola Anglada

El Dia Internacional del Càncer Infantil es commemora aquest divendres, 15 de febrer. Per aquest motiu, l’Associació de Pares i Mares d’Alumnes (AMPA) de l’Escola Lola Anglada s’ha sumat a la 2a Xocolatada Solidària, impulsada per l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L’AMPA ha instal·lat una parada a la porta del centre escolar, i ha repartit xocolata calenta i melindros al preu d’1,5 euros. En total, ha aconseguit recaptar 320 euros que aniran destinats a la investigació de la malaltia.

Sota el lema ‘Taca’t pel càncer infantil’, entitats, associacions, escoles i empreses han celebrat més de 800 xocolatades solidàries arreu de Catalunya, una d’elles la de l’AMPA del Lola Anglada, que ha comptat amb la participació de la regidora d’Ensenyament, Núria Canal. L’objectiu, tal i com ha explicat la presidenta de l’AMPA Georgina Colorado, ha estat recaptar fons per a la recerca, però també sensibilitzar i conscienciar que l’única via per combatre el càncer infantil és la investigació, ja que en aquest cas la prevenció no és possible.

Georgina Colorado, presidenta AMPA Lola Anglada

L’any passat es van organitzar 319 xocolatades i es van aconseguir 158.300 euros per a la recerca. Les donacions permetran millorar els tractaments del càncer infantil. Actualment, un 20% dels nens amb càncer no superen la malaltia i el 80% es curen però a vegades amb seqüeles importants.

Cada any es diagnostiquen 1.200 nous casos de càncer infantil a l’estat espanyol

Els nens no tenen càncer de pulmó, de còlon o de mama, que són càncers propis de l’envelliment de les cèl·lules. Els infants i adolescents amb càncer pateixen alteracions que estan vinculades al procés contrari: al procés de creixement i desenvolupament de l’ésser humà. Per això es parla de càncer del desenvolupament, ja que és el càncer de la formació, de la generació de cèl·lules noves. És un conjunt de moltes malalties diferents i molt infreqüents, com el neuroblastoma, el nefroblastoma, el medul·loblastoma, l’osteosarcoma, el sarcoma de Ewing, els limfomes o les leucèmies infantils.

Laboratori d’investigació del càncer

La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer es centren en el càncer d’adults. L’ Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil amb un equip de 35 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de donacions privades d’entitats, empreses i persones solidàries que ho fan possible.

El laboratori d’investigació del càncer infantil de Sant Joan de Déu ofereix tècniques de diagnòstic molecular i de pronòstic de la malaltia, al mateix temps que treballa en el desenvolupament de noves teràpies més efectives, menys agressives i més personalitzades per als nens i nenes que pateixen càncer.