L’ANC de Martorell reparteix 1.500 mascaretes als comerços locals i persones vulnerables

641
Voluntària Mascaretes ANC Martorell i Castellví de Rosanes
Voluntària Mascaretes ANC Martorell i Castellví de Rosanes

Des de l’inici de la pandèmia del coronavirus, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va detectar la necessitat i la demanda de la ciutadania de disposar de mascaretes, ja que no n’hi havia de disponibles. Per això va posar en marxa la campanya 1miliodemascaretes.cat a la qual es va sumar la secció de Martorell-Castellví de Rosanes.

La campanya ha aconseguit gairebé 600.000 mascaretes. D’aquestes, les voluntàries i els voluntaris de l’Assemblea i les xarxes de cosidors i cosidores d’arreu del país n’han cosit més de 300.000, que són les que s’han fet arribar a la ciutadania més vulnerable a través de les 200 assemblees territorials i sectorials de l’ANC que han participat en la campanya.

Prop de 200.000 s’han distribuït a través dels supermercats Bonpreu i Esclat en lots de dues mascaretes autoconfeccionables. En aquest cas, les voluntàries i els voluntaris de l’entitat són els qui s’han encarregat d’ensobrar cada lot, i a dia d’avui encara se’n poden trobar en aquesta cadena de supermercats.

L’ANC Martorell-Castellví de Rosanes va comptar amb l’ajuda d’11 voluntàries que van cosir 1.500 mascaretes en total i les van fer arribar a diferents comerços de la nostra població. També van distribuir mascaretes a la Fundació Privada Arc de Sant Martí i als esplais de gent gran de Martorell a través de la xarxa de Bon Veïnatge, segons ha explicat la presidenta Montse Valls.

Montse Valls, presidenta ANC Martorell-Castellví de Rosanes

L’ANC també es va marcar com a objectiu complementari ajudar els hospitals catalans en la recerca i l’adquisició de material sanitari per a la COVID-19. Com que l’entitat gaudeix de capil·laritat i implantació al territori, ha decidit que els donatius recollits es reparteixin arreu de Catalunya, amb una donació de 5.000 euros per hospital. A Martorell van aconseguir 515 euros per a aquesta causa.