L’Arc de Sant Martí fa esport i lleure a ritme de la ‘Social Week’ de CaixaBank

437
Activitats de la Social Week de CaixaBank a Martorell
Activitats de la Social Week de CaixaBank a Martorell

Usuaris de la Fundació Arc de Sant Martí participen, un any més, en les activitats esportives i lúdiques de la Social Week (Setmana Social) de CaixaBank i la Fundació ‘La Caixa’. El programa desplega activitats per fomentar la solidaritat, la cooperació, el respecte i el compromís envers diversos col·lectius en situacions desfavorables.

La Social Week de 2019 la fan possible més de 4.000 voluntaris de l’entitat bancària, que organitzen actes esportius, lúdics, culturals, mediambientals, científics o d’educació. De les prop de 2.000 propostes arreu de l’estat, 560 es fan a Catalunya i quatre a Martorell. Són un taller de manualitats (dimarts), partits de bàsquet i de futbol sala (dimecres) i de petanca el dijous.

La finalitat, segons apunta Bibiana Álvarez, directora de l’oficina Store el Pla de CaixaBank a Martorell, és “compartir estones amb associacions culturals i esportives i acompanyar les persones amb algun tipus de mancança, discapacitat, que necessiten un reforç o que es troben en situació de pobresa. És molt important perquè se senten millor durant aquesta estona i per a nosaltres és molt gratificant”.

Bibiana Álvarez, directora de l'oficina Store el Pla de CaixaBank a Martorell

L’entitat beneficiària de la Social Week a Martorell és la Fundació Arc de Sant Martí. Rosa Cadenas, la seva gerent, explica que hi ha un gran lligam: “hi treballem financerament i els nostres companys amb discapacitat fan molta feina allà. Hi van a fer comandes i els treballadors ja els coneixen i estan molt implicats amb l’Arc de Sant Martí”.

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí
Activitats de la Social Week de CaixaBank a Martorell
Activitats de la Social Week de CaixaBank a Martorell

Els partits de bàsquet al Pavelló han estat una de les activitats més concorregudes. Molts dels participants juguen a l’equip que, des de fa sis anys, és vinculat al Club Bàsquet Martorell. La presidenta de l’entitat, Laura Amat, explica que “aquest any hem impulsat que l’equip de l’Arc de Sant Martí jugui a la seva lliga pròpia, com qualsevol altre equip”. Afegeix que “el seu nivell ha pujat. Fins ara no competien i ara han millorat moltíssim, i estan molt integrats al club”. Hi ajuda que l’entitat organitzi, dos cops l’any, un entrenament integrat de tots els equips.

Laura Amat, presidenta del Club Bàsquet Martorell

La mateixa fórmula s’aplica a l’equip de futbol sala de l’Arc de Sant Martí, ara integrat a la Unió de Futbol Sala Martorell i que, simultàniament al partit de bàsquet, va jugar dimecres al Pavelló de Can Cases un partit amb els voluntaris de la Social Week. Cadenas reflexiona que “l’objectiu és la inclusió definitiva a tots els àmbits, i tot i que encara és llunyana, anem buscant models per a tenir equips en tots els esports”. Afegeix que, per als usuaris, “entrenar amb la resta d’equips és molt important, ja que se senten plenament del club”.

Rosa Cadenas, gerent de la Fundació Arc de Sant Martí

La regidora d’Esports, Belén Leiva, va ser al Pavelló per seguir l’activitat de bàsquet i apostava per la plena inclusió, tot afirmant que “en el futur arribarem a tenir equips mixtes”. Mentrestant, reconeixia que “és molt interessant compartir aquesta estona amb gent amb altres capacitats. És una de les coses que més m’agraden i interessen del món de l’esport”.

Belén Leiva, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Martorell