L’artista brasiler Muretz fa grafits al pont d’Anoia i al Museu Muxart pel cicle IntARTvencions

663

L’artista brasiler Muretz fa des de diumenge una intervenció artística a dos espais urbans de Martorell coincidint amb el cicle intARTvencions, que es duu a terme des del 5 i fins el 16 d’octubre. Muretz ha confeccionat diverses obres de graffiti sota el pont d’Anoia i un mural al pati del Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Sergi Corral destaca la qualitat de les obres del brasiler i del conjunt de propostes de l’intARTvencions per apropar l’art urbà a Martorell.

Mauro Golin és el nom de pila de Muretz, jove especialitzat en art al carrer a través del graffiti que està fent escala a Martorell després de passar per un festival d’art urbà a Taiwan i abans de retornar a la seva Sao Paulo natal. Des de diumenge i fins aquest dimarts, ha fet diverses intervencions al mobiliari urbà. Una d’elles, un mural de 4 metres d’alçada al pati exterior del Museu Muxart, i un altre a les columnes sota el pont d’Anoia.

A aquest darrer espai, l’artista explica que hi ha pintat “2 personatges que dialoguen entre sí. Un d’ells està mirant el seu mòbil i l’altre és un esquelet que es va passar massa temps mirant el seu mòbil”. Aquest estil desenfadat i alegre és el que li agrada trasmetre: “m’agrada pintar coses divertides i de broma, per fer la ciutat un lloc més interessant i no pas un lloc tant pol·lucionat i agressiu”. L’instrument bàsic de les seves creacions és la imaginació, “un esprai fet a Barcelona, el meu preferit” i una gamma de colors que generalment es limita a l’ús del blanc i del negre.

Corral: “amb l’IntARTvencions, traiem l’art al carrer”

El regidor Corral ha fet una visita a l’artista al pont d’Anoia i ha destacat que “fa temps que havíem contactat amb ell per portar-lo, i ara ha estat possible, coincidint amb el cicle intARTvencions. Animo tothom a que vingui a veure aquestes obres d’art al carrer i a que les respecti. Són molt interessants”. Alhora ha destacat que el cicle IntARTvencions –que es celebra entre el 5 i el 16 d’octubre- és un projecte artístic generat des de Museus de Martorell i amb la col·laboració de les entitats Amics de l’Art i de l’Associació d’Artistes Plàstics, per apropar l’art al carrer i que no només estigui tancat en sales d’exposicions, i per generar noves sinèrgies amb aquestes entitats de casa nostra”.

La resta de programació
A més de la participació de Muretz i del pintor de pop art Antonio de Felipe –que exposa les seves obres al Muxart fins el 4 de desembre-, els Artistes Plàstics de Martorell penjaran del dijous 13 al diumenge 16 diferents lones pintades als balcons de la Vila, una acció que han denominat Everywhere prints. A més, el divendres 14 d’octubre, Amics de l’Art intervindrà al mobiliari urbà de la plaça de l’Església, i el dissabte, l’artista Eduardo Hermida pronunciarà la conferència-col·loqui ‘Meninas de Canido, Arte y Barrio’, al Muxart (17.00h).