L’artista Mario Soria exposa una escultura mòbil en una col·lectiva a la galeria N2 de Barcelona

1379
Mario Soria, artista martorellenc
Mario Soria, artista martorellenc

L’artista contemporani afincat a Martorell Mario Soria ha presentat aquest dijous, 9 de novembre, una de les seves creacions a la N2 Galeria de Barcelona, dins l’exposició col·lectiva titulada Les tres Gràcies. L’aportació que hi fa és una escultura mòbil de molt variats materials que recrea una televisió. Els visitants poden accionar una politja lateral, que fa que entrin en acció, dins la pantalla, les tres gràcies i Superman.

Soria ha estat treballant els darrers tres mesos en aquesta creació titulada La tele de Superman. Episodio 1: el rescate de las chicas. Consta, segons defineix ell mateix, “d’una televisió d’alumini amb peces de metacrilat, amb antena i una politja lateral”. A l’interior de la pantalla hi ha una reproducció de Les tres Gràcies del pintor barroc Peter Paul Rubens, situades sobre un decorat marítim i envoltades d’una tempesta. Quan el visitant acciona la politja, apareix el personatge de Superman per rescatar-les. L’autor explica que “és una creació que pot considerar-se una escultura, un quadre o un mòbil, i que he fet en fusta, metacrilat, leds, imans i pintura”.

Mario Soria, artista

L’artista participa per tercer cop en una exposició col·lectiva d’aquesta galeria que, en aquesta ocasió, reuneix artistes de diferents disciplines i propostes estètiques sota el nexe comú de Les tres Gràcies, per reinterpretar-lo i així qüestionar-ho, reescriure’l o retre-li homenatge. Per això, tots ells -Jafet Blanch, Dani Buch, Crajes, Luis Feo, Gil Gelpi, Gonzalo Goytisolo, Andreas Ostwald, Marcos Palazzi, Benjamín Palencia, Mario Pasqualotto, Iván Prieto, Gino Rubert, Amparo Sard, Mario Soria i Beatrice Tosi- exposen la seva versió personal i actualitzada d’aquestes icones.

L’exposició es podrà veure a la N2 Galeria (c/ Enric Granados, 61 de Barcelona) de dilluns a divendres (d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30h) fins el 5 de gener de 2018.