L’artista Markus D, a la recerca del Rècord Guiness de pintura subaquàtica aquest diumenge

3001
Markus D
Markus D

L’artista d’art extrem de Martorell Markus D (Marc Armengol) intentarà batre, aquest diumenge 21 d’octubre, el Rècord Guinness de la pintura subaquàtica més gran. L’escenari escollit serà la platja de La Fosca (Palamós, el Baix Empordà), on l’artista intentarà pintar un quadre de 4×2 metres a un mínim de 4 metres de fondària. L’actual rècord d’aquesta modalitat el té la libanesa Colette Haddad des de fa 3 anys.

Markus D se submergirà a partir de les 9 del matí per cercar l’indret més adequat. L’acompanyaran un cavallet de ferro, el llenç, les pintures grasses resistents a l’aigua i l’equip de submarinisme, que inclou una ampolla d’aire comprimit amb capacitat de 18 litres, a recanviar al cap d’una hora i quart. Si les condicions tèrmiques, lumíniques i de corrents marines ho permeten, podria pintar a uns 8 metres de profunditat, i enllestir l’obra “en menys de dues hores”.

Markus D

L’artista compta amb la col·laboració de l’Anemone Diving Center de Palamós i l’acompanyament d’uns quants submarinistes, que faran una performance sota l’aigua, sota la supervisió del director de cinema català Daniel Arqués.

El tema triat serà “Salvador Dalí, un artista que admiro molt”. Sobre el llenç ja té fet l’esbós i durant la immersió utilitzarà “pintures de base normal, no fluorescent com en altres ocasions, que és sintètica però no tòxica. Sempre busco productes ecològics que no malmetin el medi”. Ja té decidit que utilitzarà els tons magenta, vermell i negre sobre un fons verd.

Markus D

El rècord actual, en mans d’una libanesa

L’actual Rècord Guinness de la pintura subaquàtica més gran del món l’ostenta la libanesa Colette Haddad, qui el 30 d’octubre de 2015 va pintar un quadre de 3×2 metres a la piscina Marina Dbayeh de Beirut. Markus D destaca que “en aquesta ocasió, volem batre el rècord amb un quadre més gran, de 4×2, i amb unes condicions que són més extremes que no pas una piscina. Ho farem al mar, i per tant, el repte en més complicat”.

Acostumat a reptes pictòrics extrems

Markus D ha assumit, els darrers anys, reptes com ara fer un retrat subaquàtic de David Bisbal, un d’Álvaro Bultó envoltat de taurons a l’Aquàrium o, més recentment, un retrat d’Andrés Iniesta en tan sols 12 minuts, coincidint amb el seu recent comiat com a jugador del FC Barcelona. Johan Cruyff, Cher, Michael Jackson, Leo Harlem, Sor Lucía Caram, Loquillo o Pepe Rubianes també han quedat immortalitzats pels pinzells de Markus D. Ara, l’artista vol entrar al Llibre Guinness pintant Salvador Dalí.