L’artista saudita Halla bint Khalid apadrina el 3r Concurs de Superlectors de la Biblioteca

2250
Presentació Concurs Superlectors 2017
Xavier Fonollosa, Halla bint Khalid i Cristina Dalmau presenten el Concurs de Superlectors 2017

La Biblioteca Martorell organitza el Concurs de Superlectors 2017, un certamen de lectura infantil amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els infants d’entre 4 i 14 anys que hauran de llegir com més llibres millor, amb un topall de 20 volums per participant. El centre d’interès de la present convocatòria és Viatge al món de la fantasia i, per aquest motiu, els concursants hauran d’aconseguir el passaport que els identificarà com a participants.

 

Presentació Concurs de Superlectors 2017
Halla bint Khalid ha explicat als infants els seus orígens

La presentació del concurs s’ha fet aquest matí de dissabte amb la presència de l’alcalde Xavier Fonollosa; la regidora de Joventut, Cristina Dalmau; i l’artista saudita Halla bint Khalid que aquests dies està presentant, per primera vegada fora de l’Aràbia Saudita, el llibre “Els cent” de l’Editorial Comanegra. Durant la presentació, l’alcalde Fonollosa ha animat als pares “a educar els vostres fills amb la lectura”.

 

Cartell Concurs de Superlectors
Cartell Concurs de Superlectors

La tercera edició del Concurs de Superlectors s’iniciarà coincidint amb la diada de Sant Jordi, aquest 23 d’abril i finalitzarà el 15 de setembre. El lliurament de diplomes i premis es realitzarà el dimecres, 4 d’octubre a les 18.00h. Es divideix en tres categories: el grup blau (de 5 a 6 anys), el grup vermell (de 7 a 10 anys) i el grup verd (d’11 a 14 anys). Com a requisit, cal tenir el carnet de la Biblioteca i tots els llibres que es llegeixin s’han d’agafar en aquest equipament i han de ser de la categoria corresponent a cada franja d’edat o superior.

 

Els infants hauran de passar per la biblioteca a fer la inscripció. Després hauran de crear un globus aerostàtic que els ajudarà a moure’s durant el viatge pels diferents mons màgics que descobriran a través de la lectura. Un cop hagin llegit el primer llibre, obtindran el passaport que serà el document on quedarà certificada la lectura de cada llibre, requisit imprescindible per continuar viatjant fins a convertir-se en un superlector campió.

 

Un centenar i mig d’infants van participar-hi el 2016

En la segona edició del Concurs de Superlectors de la Biblioteca Martorell hi van participar 151 nens i nenes que van llegir 1.225 llibres. 45 d’elles van assolir l’objectiu de llegir 20 llibres, fet que els va convertir en uns reconeguts superlectors.

Bases Concurs de Superlectors 2017