L’Arxiu Municipal de Martorell amplia la seva difusió amb l’estrena de pàgina web

653
Arxiu Municipal de Martorell
Arxiu Municipal de Martorell

L’Arxiu Municipal de Martorell (AMM) disposa, per primer cop, d’una pàgina web pròpia. Aquesta setmana s’ha posat en marxa el nou espai a Internet, destinat a presentar l’Arxiu i totes les tasques que desenvolupa en favor de la recerca de la història i del patrimoni local. El web és consultable en sis idiomes: Català, castellà, anglès, francès, alemany i xinès.

Arxiu.martorell.cat és l’adreça de la pàgina, que s’estructura en tres àrees: ‘Arxiu Municipal’ –amb presentació, serveis de l’arxiu, pla d’actuació, contacte, notícies pròpies i normativa d’ús-, la d’‘Accés i consulta’ -amb guia amb fons documentals, sol·licituds de consulta, forma de visita, biblioteca auxiliar, catàleg en línia, donacions i ingressos documentals- i el ‘Descobreix Martorell’ -activitats pròpies, elements patrimonials locals i exposicions virtuals, i un formulari per a que tothom pugui aportar material-.

Nou web de l'Arxiu Municipal de Martorell
Nou web de l’Arxiu Municipal de Martorell

Per al regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, el web “explica quines són totes les funcionalitats d’un arxiu municipal, un servei que va més enllà de la custòdia i preservació de la documentació, i que té com a una de les principals finalitats fer accessible i consultable tot tipus d’informacions, per apropar el patrimoni documental i gràfic a tota la ciutadania”.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l'Ajuntament

Editats dos vídeos promocionals de l’Arxiu

El nou espai web arriba a continuació de la Setmana Internacional dels Arxius. Una cita per a la que l’AMM va elaborar el vídeo ‘La cultura en temps de guerra’ per a la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona. Una projecció en la que l’arxivera municipal, Andrea Rovira, explica que l’equipament acull 21 números originals de la revista manuscrita ‘Cultura’, que formen part del fons particular Josep Sanarau Thomas i Josep Sobrepere Parellada, cedit per Jordi Sanarau Roig. “Aquesta revista va ser editada a Martorell entre l’octubre de 1936 i el desembre de 1937”, apunta el regidor González.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l'Ajuntament

Per a la celebració de la Setmana, l’Arxiu també va preparar un vídeo per a la sèrie audiovisual ‘Persones-vides-arxius’, organitzada pel Departament de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya. La historiadora i treballadora municipal Gemma Jiménez hi explica la seva experiència com a usuària.