L’associació Amics de l’Art dóna 400 euros a Okume AZ per a la residència d’avis i infants al Nepal

444

L’associació Amics de l’Art ha fet una donació de 400 euros a l’ONG Okume AZ. L’import procedeix de la partida del segon premi del Concurs de Pintura Ràpida, que va quedar desert. Els diners es destinaran a les obres de millora de la residència per a avis i infants de Kathmandú, que acull damnificats del gran terratrèmol patit al Nepal l’any 2015.

La responsable de l’entitat Silvia Amat va fer divendres passat el lliurament del txec al director de la Fundació Okume Nepal, el Doctor Jordi Seuba, qui explica que “aquests diners es destinaran concretament a un dels projectes més importants que tenim ara al Nepal: la casa d’acollida de gent gran i nens orfes a Katmandú”. L’ONG hi treballa des de fa un any i mig, des que van construir un dispensari mèdic i van adequar una casa per acollir a gent que s’havia quedat sense sostre, principalment col·lectius molt vulnerables, com són els avis i els nens.

Reformes a les instal·lacions del centre d’acollida
Amb aquest diners “arranjarem els subministraments bàsics de la casa, com ara l’aigua i l’electricitat. L’objectiu és millorar la qualitat de vida d’aquests col·lectius, que la gent gran tingui un espai d’acollida i que formi una família amb els nens i nenes que es van quedar sense família arran del gran terratrèmol viscut en aquest país el 2015”, ha dit Seuba.

Projectes solidaris arreu del món

Okume AZ és una fundació privada nascuda el 2007 com a iniciativa d’un conjunt de professors del Centre d’Estudis Jaume Balmes de l’Hospitalet de Llobregat. Ho fa amb la voluntat de desenvolupar projectes solidaris de participació arreu del món. Des del seu naixement i fins avui, Okume AZ ha participat en projectes a Guinea Equatorial, Senegal, Camerun, Burkina Fasso, Paraguai o el Nepal. Aquest darrer país és, en l’actualitat, un dels centres d’atenció màxima després del terratrèmol de l’any passat.