L’associació BLEM mostra una exhibició de patinadors i grafiters a la Skate Plaça

530

Una trentena d’skaters d’arreu del país han participat en una jornada de competició de skate en les modalitats street i bowl que ha tingut lloc aquest dissabte a la Blem Skate Plaça, a la Font dels Pastorets, inaugurada fa gairebé deu mesos. En la jornada, organitzada per l’associació BLEM, també hi ha hagut una exhibició de grafits, amb una temàtica molt cinematogràfica: l’oest americà.

Durant més de quatre hores, els patinadors han exhibit el seu millor potencial en les diferents obstacles: discs inclinats, hubs, coopings, baranes, escales, dunes, un grean corner, un drac, un peralta, un boomerang i la bowl -la joia d’aquesta pista-. La competició, que ha reunit a una trentena d’skaters, s’ha dividit en les modalitats de street i bowl.

Marc Obiols, president de BLEM, assegura que “l’objectiu prioritari que teníem era aconseguir un espai com aquest, una plaça d’esports urbans. Això ens ha fet reformular les nostres activitats. El desembre sempre feiem un festival a ca n’Oliveras i ara ho hem traslladat aquí. Tot i que no es ben bé el mateix, el què feiem en aquell cap de setmana ara ho allarguem durant tot l’any”.

Un pols d’atracció

L’associació juvenil BLEM (Baix Llobregat Extrem Martorell), es va crear a finals de l’any 2010 amb l’objectiu de promoure festivals de cultura urbana i la pràctica de l’skate a través d’un parc que van veure una realitat després d’una petició feta a l’Ajuntament de Martorell. Obiols reconeix que “des de la inauguració aquesta plaça té molta tirada de patinadors. Estem molt contents d’aquests primers mesos de convivència”.

Ara bé, els skaters participants en la jornada de dissabte “són majoritàriament de fora. A Martorell no hi ha massa skaters sinó que predominen els scooters”, apunta Obiols. En la passada edició del Blem Festival Extrem van haver-hi proves d’skate, rollers, scooter, bmx, street dance i grafits. També exhibicions de fixies, vehicles tuning, bike trial, zona d’art i freestyle amb cadira de rodes.