L’Associació Catalunya Contra el Càncer rep a Martorell l’expedició solidària Lúatlon

484

La junta local de Catalunya Contra el Càncer ha rebut a Martorell aquest dijous a la tarda l’expedició Lúatlon, que vol recaptar diners contra la malaltia i que, capitanejada per Alberto Figueiro, recorre el trajecte entre Galícia i Catalunya en bicicleta i corrents. Figueiro va iniciar el projecte en record del seu germà, que va morir fa just 3 anys a causa d’una leucèmia. Després de dues curses solidàries de gran èxit, Figueiro ha centrat enguany l’activitat solidària a córrer i pedalejar en onze dies i a obrir un conte solidari per acaptar diners per a l’AECC.

Un 29 de gener de 2013, Alberto Figueiro perdia el seu germà Luis Miguel a causa d’una leucèmia fulminant. El Luis Miguel era molt amant de l’esport, però no va poder convèncer l’Alberto que en practiqués. Amb la mort del Luis Miguel, l’Alberto va decidir que la millor manera d’homenatjar-lo era fent esport i acaptant fons per a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) per a la investigació i detecció precoç de la malaltia.

Els anys 2014 i 2015, el projecte va consistir en un duatló -ciclisme i atletisme- a la que s’hi van apuntar 900 i 1.500 persones i que va acaptar 23.000 euros. L’Alberto explicava que “en ser un projecte personal, enguany ja no podia assumir tota l’organització” i ha preferit centrar-se en “la part de promoció de la cursa: el recorregut que vaig fer per Galícia fa dos anys o fins a Madrid l’any passat. Aquest 2016 el projecte es diu Lúatlon, barreja del sobrenom de Lu que tenia el meu germà i de duatló. Vaig pensar de fer la promoció més grossa i arribar a Barcelona”.

Conta solidària
Acompanyat de Manu Casal –el seu quiromassatgista- i de Féliz Méndez –encarregat de fotografia, vídeo i xarxes-, Figueiro va sortir d’O Grove fa 10 dies, fent 2 etapes corrents i 7 en bicicleta. “Aquest divendres 29 de gener, coincidint amb el dia que va morir el meu germà, arribarem a la Sagrada Família, que serà el punt final”. Figueiro, que reconeix que “trec forces físiques d’on sigui en honor al meu germà i per acaptar fons per lluitar contra la malaltia”, un aspecte que desenvolupa a través del web www.luatlon.org, del hashtag #luatlon i d’una pàgina de facebook. En tota la seva travessia, ha estat rebut per les diverses juntes locals de l’AECC dels punts pels quals han passat. A Martorell, ha trobat el suport de la junta local, encapçalada per Montserrat Campmany.