L’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Baix Llobregat Nord canvia de nom i d’imatge

464

L’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Baix Llobregat Nord ha canviat de nom. A partir d’ara l’entitat passa a ser l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord. Amb el canvi de nom, també presenten nova imatge corporativa, creada pel dissenyador martorellenc, Lluís Cintas.

El motiu d’aquest canvi és assenyalar que, des de fa un temps, no només són els familiars qui formen part de l’associació, sinó que també ho són les persones afectades, de manera que la denominació Associació de Familiars ha quedat obsoleta.

D’altra banda, en la tasca diària de donar suport a tothom qui ho requereixi en l’àmbit de la salut mental, “considerem imprescindible la lluita contra l’estigma i la discriminació, de manera que és necessari deixar de parlar de malalts i començar a parlar de salut”, ha remarcat l’educador social de l’entitat, Roger Trilles.

També consideren que és “un deure contribuir de forma corresponsable a eliminar les idees errònies i els prejudicis, que constitueixen les principals barreres a les que s’han d’enfrontar les persones afectades per un trastorn mental i les seves famílies, en el camí cap a la normalització i integració social”, ha dit. Per això, cal evitar fomentar tòpics erronis i falsos que reforcen una imatge equivocada i estigmatitzant. “Des d’aquest moment, deixem de parlar de malalts i malalties i comencen a parlar de persones i salut mental”, ha recordat.